Gemeente Pekela


Finale Grunneger schriefwedstried

Aanmoedigingsprijs voor Trijnko Pelgrim uit Oude Pekela.

Voor de derde achtereenvolgende keer organiseerden de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam in samenwerking met Biblionet de Grunneger schriefwedstried voor de inwoners van hun gemeenten.

Aanvankelijk was de respons zeer matig. Bij het naderen van de uiterste inzenddatum waren er slechts 12 verhalen en gedichten binnengekomen. Een oproep in de diverse media leverde toch nog tientallen reacties op waardoor de teller uiteindelijk op 77 gedichten en verhalen bleef steken.

De werkgroep van de clustergemeenten vond dat voldoende én verantwoord om er een feestelijke afsluiting voor te organiseren. Die vond woensdag jl. plaats in de theaterzaal van het cultuurcentrum van Beresteyn in Veendam.

De djembeegroep Tipsy, het cabaretduo Astrid Warntjes & Gerda Huizer en zanger Erwin de Vries zorgden voor een gevarieerd en aantrekkelijk programma dat door Gerard Brunink werd gepresenteerd.

Centraal stond echter de bekendmaking van de prijswinnaars. In de categorie "Jeugd" won Chantal Sibering van de Europaschool in Muntendam met haar verhaal "Het geheim van Pien".

Wethouder Hennie Hemmes van de gemeente Pekela reikte haar met enkele lovende woorden de prijs uit.

De wethouders Mario Post en Ankie Beenen van Menterwolde en Veendam overhandigden de prijzen aan winnaars van de categoriën Poëzie en Proza.

Geke Haarlemmer uit Veendam liet de concurrentie achter zich met "Zundagmörgen" en Bram Wiekens, eveneens uit Veendam, werd door de driehoofdige jury uitgeroepen tot nummer één met zijn verhaal getiteld "'n Roadselachtige moord op de Wieke". Alle winnaars zijn genomineerd voor de Provinciale titel, die in juni bekend zal worden gemaakt. Uit handen van juryvoorzitter Dick Kuiper ontving Trijnko Pilgrim uit Oude Pekela de aanmoedingsprijs.