KNHS


Albert Zoer houdt aansluiting met top in Las Vegas 17 april 2009

LAS VEGAS (KNHS) - In de openingswedstrijd van de wereldbeker finale van de springruiters veroverde Albert Zoer (Echten) samen met Okidoki een voortreffelijke zesde plaats. De Drent nam nergens risico en mede dankzij de enorme galopsprongen van zijn paard eindigde Zoer foutloos op een zesde plek. Gerco Schröder (Tubbergen) reed met Eurocommerce Seattle een rit die hij zelf na afloop als 'een volkomen mislukte poging om hoog te eindigen' omschreef.

In die eerste wedstrijd brengt altijd de chronometer de beslissing, omdat deze direct op tijd verreden wordt. Soms worden door de parcoursbouwer mogelijkheden ingebouwd om tijd te winnen. Dan moet door de ruiter op die plekken wel meer risico worden genomen. Deze wedstrijd in Las Vegas had drie plekken waar tijd gewonnen kon worden. De Duitse Meredith Michaels-Beerbaum maakte met Shutterfly volop gebruik van deze mogelijkheden en de frêle Duitse van Amerikaanse oorsprong gaat dan ook fier aan de leiding, voor de Zwitserse Christina Liebherr met de van Libero H afstammende L.B. No Mercy, gevolgd door de Amerikaan McLain Ward met Sapphire.

Albert Zoer reed een rit die, zoals hij zelf na afloop zei, net zo verliep als hij hem had gepland. "Ik ben verschrikkelijk blij met deze rit. Van tevoren had ik tegen mezelf gezegd dat ik er na afloop dicht bij wenste te zitten en dat is met deze zesde plek prima gelukt. Okidoki is geen speed paard, omdat hij op iedere hindernis hoog springt en daardoor tijd verliest. Aan de andere kant heeft hij wel een enorm ruime galop, waardoor ik steeds weer heel gemakkelijk een galopsprong minder tussen de hindernissen hoefde te maken. Ik heb gewoon heel simpel gereden en daar mijn winst gepakt. Dat kan ook omdat Okidoki steeds weer super door de wendingen loopt. Ik heb gewoon lekker gereden vandaag! En het is een prettig gevoel te weten dat Okidoki heel gemakkelijk over de hindernis weet te springen", aldus een stralend blije Albert Zoer.

Het humeur bij Gerco Schröder was behoorlijk minder. De Twent staat nu op een 37ste plaats met Eurocommerce Seattle en dat is ver beneden zijn stand. "Op de hindernissen één en twee ging het goed. Daarna wilde ik in vijf galopsprongen naar de steilsprong met rode palen en daar ging het fout. Achteraf had ik die afstand in zes galopsprongen moeten doen, zoals ik het bij het verkennen van het parcours ook had gepland. Alleen had ik vele combinaties die afstand in vijf galopsprongen zien overwinnen en toen dacht ik dat wij dat ook moesten kunnen. Een galopsprong minder maken betekent tijdwinst en dat is bepalend in een wedstrijd als deze. Maar toen kwam die fout en daarna verstijfde Seattle. Achteraf is het gemakkelijk om te zeggen dat ik datgene had moeten doen wat ik vooraf dacht dat het beste was en dat ik een foute beslissing heb gemaakt. Ja, het klinkt simpel, maar eigenlijk was het gewoon een compleet mislukte rit", aldus Gerco Schröder.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.worldcuplasvegas.com

Uitslag 1e kwalificatie WB springen:


1) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - Shutterfly - 56.48
2) Christina Liebherr (Zwi) - LB No Mercy - 57.47
3) McLain Ward (USA) - Sapphire - 57.73

4) Rich Fellers (USA) - Flexible - 58.50

5) Thomas Velin (Den) - Grim St.Clair - 58.68
6) Albert Zoer (Echten) - Okidoki - 58.90
37) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Seattle - 71.15 (8)

Tussenstand WB springen:


1) Meredith Michaels-Beerbaum - 45

2) Christina Liebherr - 43

3) McLain Ward - 42

4) Rich Fellers - 41

5) Thomas Velin - 40

6) Albert Zoeer - 39

7) Ludger Beerbaum (Dui) - 38

8) Ben Maher (Eng) - 37

9) Steve Guerdat (Zwi) - 36

10) Rodrigo Pessoa (Bra) - 35
37) Gerco Schröder - 8