Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Geld verdienen via internet: hoe doe je dat?
M4N start sessies zoekmachineoptimalisatie met affiliates

Amsterdam, 17 april 2009 --- Een eigen website is allang niet meer louter het domein van de doorgewinterde techneut. Het aantal websites groeit met de dag. Zo blijkt ook uit ramingen van Worldwide websize naar het totaal aantal websites. Zij schatten dat op 1 april 2009 het aantal Nederlandse internetpagina's 694,8 miljoen bedraagt (1). Maar hoe zorg je ervoor dat jouw webpagina hoog scoort?

Je hebt een domeinnaam, webhosting is geregeld en het ontwerp is klaar. De volgende stap: geld verdienen via internet. Maar hoe pak je dat goed aan? Een vraag die affiliate marketing netwerk M4N regelmatig van zijn affiliates te horen krijgt. Sinds enkele maanden organiseert het netwerk sessies om de inkomsten van affiliates, en dus ook de adverteerders, te verhogen en op deze wijze de verkoopresultaten te verbeteren.

Tijdens de bijeenkomsten worden tips gegeven over hoe affiliates het maximale rendement uit hun website kunnen halen. Zoekmachineoptimalisatie staat in de komende sessies centraal. Affiliates krijgen adviezen die gericht zijn op het behalen van een hoge notering in belangrijke zoekmachines als bijvoorbeeld Google. De voordelen voor affiliates zijn evident. Zoekmachineoptimalisatie leidt tot meer bezoekers die weer zorgen voor meer leads en sales. 'Affiliates laten kansen liggen als hun website niet is geoptimaliseerd', zegt Thomas Joosten, oprichter van M4N. Na afloop van de sessie ontvangt iedere affiliate een gratis rapport voor zijn website.

Waar en wanneer
De eerstvolgende sessies zijn op donderdag 7 mei en donderdag 25 juni. Ze vinden plaats op het kantoor van M4N in Amsterdam. Het programma start om half zeven en wordt om negen uur afgesloten met een borrel. Affiliates die zijn aangesloten bij M4N kunnen zich aanmelden via het contactformulier op de website van M4N, http://www.m4n.nl/send_mail/send_mail_feedback.jsf. Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot vijftien zodat alle vragen en individuele issues goed aan bod komen.

(1) De omvang van het World Wide Web is gebaseerd op de schattingen van het aantal pagina's dat door de zoekmachines, Google, Windows Live, Yahoo en Ask is geïndexeerd. Het totaal van deze zoekmachines wordt bij elkaar opgeteld maar daarvan wordt een ruime hoeveelheid aan geschatte overlap afgetrokken. Zie http://www.worldwidewebsize.com/index.php?lang=NL

Over M4N
M4N heeft als missie om het zoeken, vinden en kopen van producten op internet gemakkelijker te maken. M4N bereikt dit door een netwerk van website eigenaren, affiliates genoemd, te koppelen aan aanbieders van producten op internet. Het bedrijf ziet de affiliates als distributiekanaal: zij maken informatie (commercieel en niet commercieel) namelijk toegankelijk voor specifieke doelgroepen en linken naar de juiste plekken op de vaak uitgebreide websites van adverteerders. Met M4N kunnen zowel affiliates als adverteerders beter op het online koopproces afstemmen door middel van goede statistieken en promotiemateriaal. Voor meer informatie, zie: Affiliate netwerk voor adverteerders en exploitanten.

Voor meer informatie voor de pers
Lubbers & De Jong
Anke van Heerebeek
020 421 0565
anke@l-dj.nl

M4N
Thomas Joosten
020 - 758 19 00
thomas.joosten@m4n.nl