Gemeente Utrecht

PERSBERICHT

17 april 2009

Drie nieuwe wethouders, één nieuw raadslid

Tijdens de extra raadsvergadering van donderdag 16 april werden de drie nieuwe wethouders beëdigd. Hierna volgde het interpellatiedebat met burgemeester Wolfsen. Mark Dijk werd benoemd als nieuw raadslid voor de VVD.

De raadsvergadering begon met het debat over het nieuwe collegeprogramma. Het college kreeg er drie nieuwe wethouders bij; Piet van der Sluijs (ChristenUnie), Floris de Gelder (VVD) en Ingrid de Bondt, oud-raadslid voor de VVD. Na de beëdiging werd de vergadering een half uur geschorst om de nieuw benoemde wethouders geluk te wensen. De nieuwe coalitie bestaat nu uit PvdA, VVD, CDA en ChristenUnie. Zij hebben samen 25 zetels.

De raad ging verder met het door de SP, Leefbaar Utrecht, D66 en Groep Mossel aangevraagde interpellatiedebat inzake de artikelen "Wolfsen tracht publicatie in Ons Utrecht te voorkomen" en "Persbreidel slaat toe in Utrecht". Burgemeester Wolfsen bood zijn excuses aan.

Tenslotte werd het nieuwe raadslid voor de VVD, Mark Dijk beëdigd. Hij neemt de zetel van Ingrid de Bondt over. Kees Geldof is de nieuwe fractievoorzitter van de VVD.