Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlandse Wiki Covide in gebruik genomen

Barneveld, vrijdag 17 april 2009 - Om beter te kunnen voldoen aan de vraag van gebruikers om op een handige manier altijd actuele hulp bij de hand te hebben, heeft Covide haar Handleiding omgezet in een Wiki, die vanaf vandaag beschikbaar is.

Covide is een Open Source virtueel kantoor met relatiebeheer (CRM), groupware (mail, agenda's taken), VoIP-telefooncentrale en websitebeheersysteem (CMS inclusief zoekmachinemarketing techniek). De complete suite kan worden gedownload, maar ook rechtstreeks via SaaS en Cloud Computing worden afgenomen tegen een vast bedrag per gebruiker per maand.

Begin 2009 heeft Covide een enorme gedaantewisseling ondergaan. Waar in de afgelopen jaren de focus steeds lag op invoegen van nieuwe functionaliteit, stond de opwaardering naar versie 9 vooral in het teken van een compleet nieuwe interface. Daarbij werd in eerste instantie de bestaande Handleiding aangepast. Vanaf vandaag wordt de Nederlandse versie van die Handleiding vervangen door de eenvoudiger actueel te houden en overal beschikbare Wiki.

'In interviews met klanten werd duidelijk, dat een Handleiding - zelfs in PDF - niet meer kan voldoen als ondersteuning van een via het internet te gebruiken oplossing als Covide is. Uitprinten en meenemen betekent al snel een verouderde versie en daarnaast ondergraaft het ook de bijzondere karakter van Covide als altijd en overal beschikbare werkplek.' aldus Covide directeur Willem Massier. 'Eén van onze klanten - Wikiation - bood medewerking aan in de vorm van zijn op Media Wiki gebaseerde systeem en in ons circuit vonden we in Jeroen van Riet Paap de man, die de Wiki ontwikkelde. We zijn er trots op, dat we onze klanten via de tussentijdse update van dit weekend deze extra ondersteuning kunnen bieden.'

Vooralsnog zal Covide de Wiki helemaal zelf onderhouden. Later dit jaar gaan gebruikers de mogelijkheid krijgen om ook een account aan te vragen. 'Dat past helemaal in de lijn die wij hebben gekozen voor Covide. Eerst een goed product neerzetten op basis van inbreng van klanten en met behulp van een zeer betrokken kleine kern via sponsoring gefinancierd en daarna de community bouwen om het samen verder te kunnen uitbouwen.' zegt Massier. De Engelstalige Wiki zal per 1 juli beschikbaar komen.

Wikiation ondersteunt het gebruik van wiki's binnen organisaties om kennis en meningen te delen. Het heeft hiervoor twee poten. Deze zijn onafhankelijk van elkaar: Men kan alleen advies ontvangen, of alleen de Wikibox gebruiken. Maar men kan ze eventueel ook combineren. zie http://www.wikiation.nl



Ingezonden persbericht