C/TAC-Align



17.04.2009

SAP-implementatie bij Vandeputte Group in minder dan 15 maanden succesvol afgerond!

Vorig jaar kondigde de Vandeputte Group haar beslissing aan om een nieuw ERP-systeem te implementeren. Deze belangrijke investering kadert in een ruimer strategisch plan dat zich vooral toespitst op verdere groei en innovatie.

In lijn met de opgestelde planning is het nieuwe ERP-systeem ondertussen `live' gegaan. In nauwe samenwerking met ICT- dienstverlener Ctac werden de verschillende SAP-modules afgestemd op zowel de commerciële, logistieke als financiële processen binnen de Vandeputte Group.

ICT in functie van het businessmodel.
Bij de voorbereidingen werd een duidelijke scope afgelijnd. Na een grondige inventarisatie van de aanwezige bedrijfsprocessen, werd onderzocht welk standaard ERP pakket het beste aansloot bij de bedrijfsbehoeften. Na een uitgebreide en grondige marktanalyse, viel de finale keuze op SAP.

Vandaag is de eerste fase met succes afgerond en zijn verscheidene modules operationeel waaronder: `Warehouse Management System' voor de volledige logistieke ondersteuning, `Business Information Warehouse' voor accurate rapporteringen en een `Customer Relations Management'-systeem voor het klantenbeheer en orderverwerking.

Verder werd ook beslist om een deel van de SAP add-on `Retail' te implementeren. Dit verhoogt namelijk in grote mate de flexibiliteit van het systeem en dit specifiek in functie van de bedrijfprocessen eigen aan de distributie van Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's).

Stefan Vandeputte, Vandeputte Group, voegt hier aan toe: "De omschakeling naar SAP was een weldoordachte beslissing waaraan de nodige voorbereidingen vooraf zijn gegaan. Bij alles wat we ondernemen, laten wij ons immers leiden door een duidelijk, stevig onderbouwde visie. Wij stellen als partner in het aanbieden van veiligheidsoplossingen rentabiliteit, expertise en continuïteit centraal. Zo investeren wij continue in markt- en productkennis, hebben wij oog voor nieuwe ontwikkelingen in de samenleving en blijven wij werken aan een optimalisatie van onze processen, zowel afgestemd op onze interne behoeften als op de behoeften van onze klanten. De omschakeling naar SAP, gekend als een van de marktstandaarden in zijn segment, kadert tevens in onze ambitie naar continue verbetering. Verbeteringen die we tevens naar onze klanten toe kunnen vertalen, i.e. nauwkeuriger sturen op de beschikbaarheid van onze producten, uitgebreidere productinformatie, internationaal samenwerkingsplatform, uitgebreidere E business mogelijkheden,.. dit zijn slechts een aantal voorbeelden die ons nieuw bedrijfssysteem kan aanbieden. Dat wij deze omschakeling in minder dan 15 maanden succesvol hebben kunnen afronden (waarvan 6 maanden voorbereiding en 9 maanden effectieve implementatie), is enerzijds te danken aan de goede samenwerking met partner Ctac en anderzijds aan de





VPR Consult bvba
Kon. Astridlaan 57
B - 9100 St-Niklaas
tel. +32-3-777.97.17
fax. +32-3766.12.65
info@vprconsult.be persbericht. communiqué de presse . press release . pressemitteilung

nodige tijd die we samen met onze medewerkers geïnvesteerd hebben in een weldoordachte en grondige voorbereiding."