Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Wethouder erkent fiasco liberalisering taxibranche

Wethouder erkent fiasco liberalisering taxibranche

16-04-2009 * SP-raadslid Hans Bakker is blij dat wethouder Gerson heeft erkend dat de liberalisering van de taxibranche op een totale mislukking is uitgelopen. "Geconfronteerd met de feiten op straat, luisteren de wethouder en andere partijen eindelijk naar de argumenten tegen liberalisering die de SP al jaren aanvoert", aldus Bakker. Hans Bakker
Gerson zei woensdag de randen van de taxiwet op te zoeken om een einde te maken aan de taxichaos in Amsterdam. Volgens de wethouder is er geen sprake van gelijkwaardigheid tussen aanbieder en klant dus kan de pure vrije markt in de taxibranche zijn werk niet doen. Hij zei over drie weken met een plan te komen om het taxivervoer in Amsterdam te reguleren. Opmerkelijk is dat nu ook in de gemeenteraad de grootste voorstanders van liberalisering van de taxibranche met voorstellen komen om die deels weer terug te draaien. Zo wil de VVD chauffeurs verplichten zich aan te sluiten bij een taxicentrale.

Hans Bakker: "Dat laatste heeft SP-Kamerlid Emile Roemer al in 2007 voorgesteld in de Tweede Kamer. Jammer dat er eerst zo veel moet misgaan, voordat begrepen wordt dat liberalisering in deze branche niet kan werken."