Landelijke actiedag "Europa dichter bij de burger"


Marnix leerlingen en docenten informeren het publiek over de Europese Unie met een debat, muziek en flyers

AMSTERDAM EN DEN HAAG, 20090407 -- Op vrijdag 17 april organiseren docenten en leerlingen van het Marnix College een landelijke actiedag over de Europese Unie in aanloop naar de verkiezingen van het Europees Parlement. Wij gaan op de Dam in Amsterdam en op het Binnenhof te Den Haag in debat met alle partijen die zich kandidaat hebben gesteld voor het Europees Parlement.

De inloopdebatten vinden plaats van 10.30 uur tot 12.30 uur. Er hebben zich al diverse lijsttrekkers voor dit debat aangemeld, zelfs de PVV. De leerlingen informeren de mensen in de straat met megafoons en roepen hen op om naar het debat te komen luisteren. Verder hebben zij spandoeken bij zich met informatie over de Europese Unie (EU) en delen zij pamfletten uit waarop alle belangrijke informatie van het Europees Parlement en de EU te lezen is. Aangezien wij er vrijwel zeker van zijn dat alle partijen aan de debatten deelnemen, rekenen wij op een hoge opkomst.
Om 10.15 uur wordt onze nieuwe Europahit gelanceerd op het Binnenhof en de Dam. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen goed te informeren over de EU, zodat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen.





Liane Vissers van 't Hof