Sportief Solliciteren met John van Lottum


AMSTERDAM, 20090416 -- Op sportieve manier in contact komen met een nieuwe werkgever?! Het kan weer! Het werving en selectiebureau Sportief Solliciteren organiseert vrijdag 17 april aanstaande voor de tweede opvolgende keer de Sportief Solliciteren Dag op sportcentrum Amstelpark in Amsterdam. Entree is gratis.

Arbeidsmarkt in beweging
De arbeidsmarkt is altijd in beweging en zo hoort het eigenlijk ook. Maar ja, nu beweegt `ie wel erg hard. Ontslag na ontslag, vacaturestops en als een vacature gevonden is, moet er weer geconcurreerd worden met legio andere kandidaten. Maar dat kan ook best leuk zijn, tenminste als een sollicitant een beetje competitief is ingesteld. Voor deze mensen organiseert Sportief Solliciteren de gelijknamige sportdag waar werkzoekenden zich op sportieve manier in de kijker mogen spelen bij de aanwezige werkgevers. Zo is niet alleen de arbeidsmarkt, maar ook de sollicitant in beweging!

Sporten is net werken
Dit is de gedachte achter de Sportief Solliciteren Dag. Enerzijds hebben sporten en werken veel overeenkomsten, zeker als het gaat om commercieel werk. Het gaat bij beide om scoringsdrift, doorzettingsvermogen en winnaarmentaliteit. Anderzijds is sporten een goede manier om elkaar beter te leren kennen en daar gaat het uiteindelijk om bij het aangaan van een nieuwe (werk)relatie. De Sportief Solliciteren Dag bestaat dan ook voor een groot gedeelte uit actief sporten: o.a. een spinning- en tennisclinic, waarbij deze laatste geleid wordt door ex-prof tennisser John van Lottum. Tevens is er tijdens en tussen de clinics door ruime gelegenheid om verschillende bedrijvenstands te bezoeken en contacten te leggen met de aanwezige recruiters. Sporten is dan weer net werken.

Sportief Solliciteren
Sportief solliciteren: een informele en unieke manier van solliciteren en tevens de naam van het bureau voor het werven en selecteren van commercieel talent. Sportief Solliciteren werft voor een groot aantal (middel)grote werkgevers en geeft sollicitanten de kans zich wekelijks tijdens diverse sportworkshops in de kijker te spelen voor hun commerciële vacatures. Op de baan voor de baan!





Ingezonden persbericht