Topkoks openen aspergeseizoen in Diffelen


DIFFELEN, 20090420 -- Vrijdagmiddag hebben diverse topkoks uit het Vechtdal op aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen het aspergeseizoen feestelijk geopend. Onder begeleiding van eigenaar Jan Nijhuis kregen de koks inzicht in de teelt van asperges.

Op de velden waar ca. 4 hectare asperges geteeld worden kregen de koks uitleg en konden zelf aan de slag om de mooiste asperges te steken. Daarna werd er op de boerderij uitleg gegeven over het wassen en het sorteren van de asperges in de diverse klassen. Als afsluiting konden de dagverse asperges onder het genot van een glaasje eigen wijn geproefd worden. Alle koks waren erg enthousiast, onderling werden er de diverse mogelijkheden besproken over het bereiden en serveren van de asperges en het gebruik in de diverse gerechten.

Het Nijenhuis levert al jaren aan diverse restaurants in de omgeving tegenover de boerderij in Diffelen kunt u terecht bij Restaurant De Gloepe, in Beerze bij De Beerze Bulten. Verderop serveren De Rheezerbelten, Den Herdenbergher en De Bokkepruik in Hardenberg de Diffelse asperges. En in het vechtdal kunt u o.a. terecht bij Brasserie de VII Deugden in Dalfsen, Harwig in Den Ham, De Hongerige Wolf en De Bootsman in Stegeren, De Ganzenhoeve bij Coevorden en De Olde Woage en het 't Hoge Holt Gramsbergen.



Wilt u zelf genieten van het witte goud dan kunt u dagelijks terecht op de boerderij aan de Rheezerweg 127 in Diffelen. Naast asperges verkoopt Het Nijenhuis ham, sauzen, soepen en passende wijn. Ook zijn er gratis diverse recepten en tips te verkrijgen.



Op 6 juni is onze jaarlijkse open asperge dag. Hier kun u alles te weten komen over de teelt van de asperges. Ook zijn er deze dag diverse activiteiten, en proeverijen en andere streekproducten op het erf van de familie Nijhuis.



Voor meer informatie bezoek de website: www.hetnijenhuis.nl





Ingezonden persbericht