Zeer grote opkomst informatieavond Leonardo Gooi en Eemland


HUIZEN, 20090417 -- Er was veel belangstelling voor de informatieavond over Leonardo onderwijs voor hoogbegaafde kinderen in deze regio.

Er kwamen echter niet alleen belangstellende ouders: ook schoolbesturen van buiten de regio kwamen luisteren naar Jan Hendrickx, de voorzitter van de Stichting Leonardo scholen Nederland. 2 van die schoolbesturen hebben al aangegeven mogelijk ook het traject in te gaan voor de opstart van een eigen Leonardo afdeling.

Verder was er ook belangstelling vanuit het speciaal onderwijs: uit onderzoek in 2008 is gebleken dat er kinderen zijn die een diagnose zoals ADHD of autisme hebben, maar in feite alleen maar gedragsproblemen hebben omdat ze hoogbegaafd zijn. De gedragsproblemen worden eigenlijk veroorzaakt door niet passend onderwijs. Op de eerste Leonardoschool in Venlo bleek als snel dat deze problematiek bij de meeste kinderen verdween. Het Kenniscentrum Leonardo (KCL) is nu gegevens aan het verzamelen over het effect van Leonardo onderwijs op kinderen die gedrag vertonen als ADHD, PDD-NOS, Asperger etc.

Aanwezige ouders gaven aan dat ze de feiten van de lezing herkennen uit hun eigen jeugd en bij hun kinderen. Leerkrachten meldden dat ze al tijdens de lezing kinderen uit hun klas voor ogen hadden met de gedachte: "die heb ik tot nu toe verkeerd beoordeeld".

Er is voor de basisschool regio Gooi en Eemland hoop op een start in januari 2009. Voor het College wordt gedacht aan het schooljaar 2010.

Meer informatie via de website www.Leonardogooieneemland.nl





Ingezonden persbericht