Ingezonden persbericht


Persbericht

Middagsymposium "De toekomst aan de jeugd" als "aftrap" van opleiding tot jeugdarts

Amsterdam, 10 maart 2009 - Op een illustratieve locatie voor het werkveld van de JGZ organiseert de NSPOH op vrijdag 17 april "De toekomst aan de jeugd". Met dit feestelijke middagsymposium in het Vader Rijn College in Utrecht Overvecht markeert de NSPOH de start van de nieuwe profielopleiding Jeugdarts. Onder dagvoorzitterschap van Mr. Henk Kruisselbrink, arts en directeur GGD Midden Nederland, houden toonaangevende sprekers als professor Wim Slot, Menno Reijneveld, wethouder Verkroost en AJN-bestuurslid Nathalie Leeuwenburgh de taak van de Jeugdgezondheidszorg tegen het licht. Zij lichten hun visie toe bezien vanuit de jeugd en hun ouders, vanuit de wetenschap, de maatschappij en de professional. Het symposium staat open voor professionals werkzaam in de jeugdgezondheidszorg, huisartsen, managers en bestuurders in de zorg voor de jeugd en andere professionals. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nspoh.nl of nemen contact op met de NSPOH, telefoon 020-5664949.

Nieuwe tijden, andere zorgen
Zeker nu is bij ouders en gezinnen veel behoefte aan ondersteuning bij ontwikkeling en opvoeding. Die ondersteuning is aan verandering onderhevig. Hoe bieden de nieuwe Centra voor Jeugd en Gezin ouders laagdrempelig antwoord op vragen, advies en ondersteuning? Deze taak is van oudsher het werkterrein van de Jeugdgezondheidszorg. De vraag is nu hoe de gemeente die vraag van haar inwoners vertaalt en hoe jeugdartsen en andere professionals preventieve zorg kunnen leveren die effectief is en waar ouders en jeugd baat bij hebben.

Einde persbericht
Dit persbericht wordt u toegestuurd door Miriam van der Pol, coördinator marketingcommunicatie NSPOH, e-mail: m.vanderpol@nspoh.nl, tel. 020-5666183 / 5664949 (op ma-di-do-vr). Voor inhoudelijke informatie kunt u terecht bij Marian Luinstra-Passchier, opleider/adviseur bij de NSPOH, telefoon 020-5664949, e-mail m.luinstra@nspoh.nl.