Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
===================

Milieuvriendelijk cadeautje bij overnachten
op Achterhoekse campings

ACHTERHOEK - HHet kampeerseizoen staat weer voor de deur en ook dit jaar kunt u in de Achterhoek in voor- en naseizoen tegen een voordeeltarief kamperen met de Camping Card Achterhoek (CCA). Bij de bij het samenwerkingsverband 'Kamperen in de Achterhoek' aangesloten campings krijgt u dit voorjaar tijdens de geldigheid van de CCA bovendien een cadeautje bij een overnachting van minimaal 2 nachten achter elkaar, een milieuvriendelijke zaklamp.

Camping Card Achterhoek
Het ABT presenteert met trots het derde jaar van de Camping Card Achterhoek. In de afgelopen twee jaar maakten duizenden toeristen gebruik van de gratis campingcard en konden zo met korting op een van de negentien deelnemende campings in de Achterhoek kamperen. De kaart voor 2009 is gratis te downloaden vanaf www.kamperenindeachterhoek.nl. Op vertoon van de Camping Card betaalt de kaarthouder / kampeerder in voor- en naseizoen, tot 1 juli en na 1 september, een gereduceerd tarief (¤ 11, ¤ 13 of ¤ 15 per nacht). Welk tarief wordt grdt gehanteerd hangt af van de voorzieningen en faciliteiten op de betreffende camping.

Milieuvriendelijk cadeautje bij overnachten
Bij de deelnemende campings krijgt u op vertoon van uw CCA kaart, bij een verblijf van minimaal twee achtereenvolgende nachten een zaklamp, een zogenaamde knijpkat cadeau. Een knijpkat is een zaklamp zonder batterijen met LED verlichting en daardoor dus milieuvriendelijk. De knijpkat is voorzien van het logo 'Je komt op verhaal in de Achterhoek'.

Gratis kamperen
Tijdens het weekend van 17 tot en met 19 april 2009 (het weekend na Pasen) kan men op een van de deelnemende campings met de Camping Card Achterhoek (CCA) zelfs gratis kamperen. Wel telkens het advies om niet op de bonnefooi naar de Achterhoek af te reizen, maar tevoren een plekje te reserveren! Tijdens het gratis weekend ontvangt u geen knijpkat, want u krijgt immers al twee overnachtingen gratis. Overigens voor deze actie geldt op = op.

Informatie
In de brochure Kamperen in de Achterhoek en op de website www.kamperenindeachterhoek.nl is precies te zien waar de CCA-houder recht op heeft en hoe gebruik kan worden gemaakt van de kaart. Tevens is hier te lezen welke 19 campings bij dit samenwerkingsverband zijn aangesloten en waarin zij zich ten opzichte van elkaar onderscheiden. Ook in 2009 krijgt u met de CCA korting bij een aantal dagattractiebedrijven in de Achterhoek