Gemeente Hilversum

Bekendmaking verwijdering fietswrakken/brommerwrakken

publicatiedatum: maandag 6 april 2009

De directeur van de Dienst Stad maakt bekend dat op 17 april 2009 fietswrakken zullen worden verwijderd op het Paardenplein in de gemeente Hilversum. De fietsen zijn gestickerd op vrijdag 3 april 2009. Indien de fietswrakken op 17 april 2009 zich nog steeds op dezelfde locatie bevinden, zal worden overgegaan tot verwijdering. De fietswrakken zullen 8 weken na verwijdering worden vernietigd.

Een fiets wordt als wrak aangemerkt wanneer minimaal één essentieel onderdeel voor het rijden ontbreekt, zoals het stuur, het zadel, het aandrijfmechanisme of een wiel, of wanneer minimaal één van de genoemde essentiële onderdelen defect is, waardoor de fiets niet meer te berijden is. De fietswrakken zullen acht weken na verwijdering worden vernietigd.

Tevens zal er op 17 april 2009 een brommerwrak met het kenteken DS102F worden verwijderd op het Paardenplein in de Gemeente Hilversum. Het brommerwrak is voorzien van een gele sticker, waarop kenbaar is gemaakt dat de brommer is aangemerkt als een wrak en dat het verboden is deze te plaatsen op de openbare weg. Indien dit wrak niet binnen 1 week na dagtekening is verwijderd, wordt deze verwijderd namens Burgemeester en Wethouders op kosten van de overtreder/rechthebbende. Het brommer zal 13 weken na verwijdering worden vernietigd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het service meldpunt van de gemeente Hilversum (tel.nr. 035-629 23 45).