Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom geeft startsein verkeerspraktijkexamen

BARENDRECHT (dinsdag 14 april) ­ Wethouder Nootenboom heeft vrijdag 17 april het startsein voor het verkeerspraktijkexamen bij de Rehobôthschool. De eerste groep examenkandidaten vertrekt om 9.00 uur vanaf de Dorpsstraat. Bijna 700 leerlingen uit groep 7 van alle Barendrechtse scholen leggen tussen 17 april en 23 april het parcours af. De organisatie van het jaarlijkse fietsexamen ligt in de handen van Veilig Verkeer Nederland, regio Barendrecht (VVN Barendrecht).

Vanaf 1932 stelt VVN stelt ieder jaar in april het fietsexamen samen. Op donderdag 16 april nemen de groepen 7 en 8 van bijna alle basisscholen in Nederland deel aan het schriftelijke fietsexamen waarna het praktijkexamen volgt. In Barendrecht nemen de leerlingen uit groep 7 deel aan het verkeerspraktijkexamen, terwijl de leerlingen uit groep 8 deelnemen aan het dode hoek spiegel project. De route, die bestaat uit verkeerssituaties die kenmerkend zijn voor Barendrecht, is ongeveer zes kilometer lang. De leerlingen krijgen voorafgaand aan het examen gelegenheid om de route te oefenen.

Met dit initiatief wil Veilig Verkeer Nederland goed verkeersonderwijs stimuleren. Iedereen heeft het recht om veilig de straat op te kunnen. VVN is de maatschappelijke organisatie die zich inzet voor dat recht, door zoveel mogelijk mensen te inspireren, te stimuleren en ze actief bij verkeersveiligheid te betrekken.

Met vriendelijke groeten,

Bureau Communicatie
Gemeente Barendrecht