Ingezonden persbericht


Jiggy Dje en comedian Aries op finale Jongerenprijs 2009

Jong Amersfoort heeft de afgelopen maanden de kans gehad om zich te laten horen in Amersfoort. "Vind jij dat er niets te doen is in Amersfoort? Dien dan jouw plan in en win 10.000 euro om het uit te voeren" was de boodschap van de posters en flyers van de Jongerenprijs 2009 die verspreid werden door Young Vision.

Het is alweer de 6e keer dat de Jongerenprijs georganiseerd wordt door de gemeente en Young Vision. Jongeren kunnen een plan indienen en de beste 2 plannen winnen een bedrag van respectievelijk 10.000 en 5.000 euro.

Dit jaar heeft Young Vision vier van de plannen genomineerd. Van een nieuwjaarsfeest, tot een festival en van een goede doel actie tot een bandjesfestijn. Verschillende plannen kwamen binnen.

Aanstaande vrijdag 17 april vindt de uitreiking plaats aan de Liendertseweg 101 De locatie, een middelbaar school, is gekozen om zo dicht mogelijk bij de jongeren te blijven.

Een jury van vijf leden (wethouder Boeve, voorzitter seniorenraad Heimen Hooijer, Young Vision-lid Lukas van Buuren, Jongerenwerker Maarten van Norren en voorzitter Amnesty International en docent Rob Molenkamp) zal de beste plan kiezen uit de nominaties.

Naast de presentaties staat de van TMF bekende stand up comedian Aries op het podium om een show weg te geven aan het publiek. Ook het Amersfoortse rap-talent Jiggy Dje g. Al met al een veelbelovende en verrassende avond!
---