Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 april 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Dronken bestuurder bromfiets aangehouden

Almelo

Een 37-jarige bestuurder van een bromfiets moet zijn rijbewijs inleveren.

Op vrijdag 17 april 2009 om 2.18 uur zagen surveillerende agenten een bestuurder van een bromfiets slingerend over de Ootmarsumsestraat rijden. De bestuurder viel hen ook op door de lage snelheid. De man, een 37-jarige Almeloër, was onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar legde hij een blaastest af. De man had een promillage van 1,6. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-044209)

'Irritatie' kost bestuurder rijbewijs

Hengelo

Een 52-jarige man moet zijn rijbewijs inleveren nadat hij meer dan 200 kilometer reed op de A1.

Op donderdag 16 april omstreeks 22.15 uur zag een surveillerende agent een personenauto over de A1 rijden. Deze auto reed van Oldenzaal naar Hengelo. De agent constateerde snelheden hoger dan 200 kilometer per uur. De bestuurder, een 52-jarige man uit Almelo, verklaarde later dat hij geïrriteerd raakte door het gedrag van een andere automobilist en er daarom harder dan gebruikelijk vandoor reed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-044170)

Succesvolle wisseltrucs

Almelo

Politie Twente is opzoek naar twee oplichters die succesvol een wisseltruc met geld hebben uitgevoerd bij een supermarkt. Caissières bij een supermarkt gevestigd aan het Binnenhof in Almelo werden op donderdag 16 april 2009 omstreeks 15.35 uur opgelicht. Op hetzelfde tijdstip werden bij twee verschillende kassa's een wisseltruc toegepast. Twee mannen vroegen de caissière om een hoeveelheid aan klein papiergeld te wisselen voor vijftig-eurobiljetten. De caissières telden echter een lager bedrag. De mannen telden daarna weer vol ongeloof het geld en stopten daarbij de helft weer terug in de zak zonder dat iemand het heeft gemerkt. De mannen gaven daarna het bedrag dat tekort was. Tijdens het opmaken van de kas werd er een bedrag vermist. Signalement van de daders:
Dader 1:

- Mogelijk Turkse man

- Kort zwart stekel haar

- Ongeveer 1.80 m lang

- Sprak gebrekkig Engels

- Gezet postuur

- Geruite blouse

Dader 2 :

- Turkse, Armeense man

- Zwart kort haar

- Sprak gebrekkig Engels

- Tussen de 40 en 50 jaar oud
- 1.60 m - 1.70 m lang

- Bol gezicht

- Gezet postuur

- Droeg een donkere jas

De politie stelt een nader onderzoek in en roept getuigen en eventuele andere benadeelden op om contact op te nemen. Dit kan aan het politiebureau of telefonisch 0900-8844. ( 09-043940)

Dronken automobilist veroorzaakt ravage

Enschede

Een 31-jarige automobilist uit Enschede raakte op donderdag 16 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding heeft veroorzaakt.

Donderdagmorgen 16 april omstreeks 07.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Schouwinkstraat in Enschede. Bleek dat een 31-jarige automobilist uit Enschede geen controle meer had over zijn voertuig. Hij reed tegen twee geparkeerde auto's aan. De laatste auto schoot tegen een derde geparkeerde auto aan. De automobilist kwam met zijn auto ondersteboven tot stilstand.

Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,30 promille uit. De automobilist is een beginnende bestuurder en het rijbewijs is ingevorderd. (09-043642)

Man aangehouden na mishandeling vrouw Enschede
Een 40-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd op donderdag 16 april aangehouden, omdat hij een 89-jarige vrouw in haar woning had mishandeld.

Woensdagavond 15 april kreeg de politie melding dat een 89-jarige vrouw was mishandeld door een belager. Omstreeks 18.20 uur werd bij de bewoonster, aan de Parallelweg in Enschede, aangebeld. Toen de vrouw de deur opende greep een onbekend persoon haar direct bij de keel. Doordat de vrouw zich hevig verzette ging de dader er snel vandoor. De politie startte direct een onderzoek. Naar aanleiding van dit politieonderzoek kon een 40-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-043554)

Met ruim 1,39 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Losser

Een 44-jarige automobilist uit Losser raakte vrijdag 17 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 17 april omstreeks 01.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de Hogeweg in Losser, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 44-jarige man uit Losser, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,39 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-044203)

Vrouw aangehouden na winkeldiefstal Hengelo
Een 34-jarige vrouw uit Hengelo werd op donderdag 16 april aangehouden, omdat zij een winkeldiefstal had begaan.

Donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal op de Brink in Hengelo. Een oplettende medewerker zag een vrouw goederen meenemen zonder deze te betalen. De vrouw werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De vrouw, een 34-jarige Hengelose, bleek vaker een winkeldiefstal te hebben begaan. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-043873)

Vrouw op heterdaad betrapt tijdens winkeldiefstal Almelo
Een 33-jarige vrouw uit Almelo werd op donderdag 16 april aangehouden, omdat zij op heterdaad werd betrapt tijdens winkeldiefstal.

Donderdagmiddag 16 april omstreeks 16.00 uur zagen surveillerende politieagenten een vrouw diverse goederen tot zich nemen zonder deze te betalen. De vrouw, een 33-jarige Almelose, werd buiten de winkel op de Galerij aangehouden. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-044036)

Huisverbod opgelegd
Enschede
In Enschede is een huisverbod opgelegd en is de hulpverlening voor betrokkenen opgestart.

Een39-jarige man werd op donderdag 16 april 2009 om 16.00 uur in de woning aangehouden. Omdat de man gewelddadig was tegen de gezinsleden is hem een huisverbod van 10 dagen opgelegd. Zowel voor de vrouw, man en betrokken kinderen is hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

(09-044004)

Vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 66-jarige automobilist uit Enschede raakte donderdag 16 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagavond 16 april omstreeks 22.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Weerseloseweg in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 66-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Hij was het met de gang van zaken niet eens en vond het noodzakelijk de politieagenten te beledigen. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse of bloedproef op het bureau. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-044179)

15-jarige jongen aangehouden na mishandeling Rijssen
Een 15-jarige jongen uit Rijssen werd donderdagavond 16 april aangehouden, omdat hij een 16-jarige jongen uit Rijssen had mishandeld.

Donderdagavond 16 april omstreeks 20.50 uur sprak een 16-jarige jongen uit Rijssen agenten aan. Hij was zojuist mishandeld door een 15-jarige plaatsgenoot op de Schild in Rijssen. De 16-jongen had een vuistslag in het gezicht gekregen en liep letsel op. De politie kon de 15-jarige jongen aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-044143)

---- --