Gemeente Winterswijk


Subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen in woningen Winterswijk

Winterswijk - Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om in te stemmen met een subsidievoorstel waarbij huiseigenaren de mogelijkheid krijgen om maximaal ¤ 500 subsidie te ontvangen voor energiebesparende maatregelen in hun woning. Met de subsidie willen de gemeenten binnen de regio Achterhoek huiseigenaren van woningen waarin ze zelf wonen, stimuleren om energiebezuinigende maatregelen toe te passen die goed zijn voor milieu en klimaat. De raad neemt op 28 mei een besluit.

De subsidie is te krijgen voor de volgende maatregelen: HR++ glas, zonneboilers, zonnecollectoren, vloerisolatie, dakisolatie en gevelisolatie. De regeling past in het Klimaatbeleid van de gemeente dat de raad in maart 2008 vaststelde.

Provinciale subsidie
De Achterhoekse gemeenten krijgen in totaal ¤ 400.000 aan subsidie van de provincie Gelderland om de regeling uit te kunnen voeren. Per gemeente is dit ¤ 50.000 en daarvan krijgen honderd huiseigenaren de mogelijkheid een subsidie van ¤ 500 te ontvangen.

Regelingen subsidie
Als de raad instemt met de regeling, zal deze ingaan per 1 juni 2009 en duren tot uiterlijk 1 mei 2010. De subsidie wordt toegekend op volgorde van inschrijving. De woningen moeten zijn gebouwd of zijn opgeleverd voor 1 juni 2009. De energiebesparende maatregelen moeten worden uitgevoerd in de periode 1 juni 2009 tot en met 1 mei 2010. De regeling met voorwaarden en formulieren zullen op de website van de gemeente Winterswijk geplaatst worden.