Maandag 20 april 2009: start van de herinrichting van het kruispunt op de Hasseltsesteenweg (N722)

17/04/2009 14:04

Vlaamse Overheid

Maandag 20 april 2009: start van de herinrichting van het kruispunt op de Hasseltsesteenweg (N722), ter hoogte van de Zavelkuil en de Senselberg

Wegen en Verkeer Limburg start op 20 april 2009 met de herinrichting van de Hasseltsesteenweg (N722) ter hoogte van de Zavelkuil en de Senselberg in Sint-Truiden.

Ter hoogte van de kruispunten komt een overrijdbare middenberm en een oversteekplaats voor zachte weggebruikers. Op die manier ontstaat een veiligere situatie voor iedereen die de Hasseltsesteenweg wil oversteken. Tijdens de werkzaamheden zal het nutsbedrijf een nieuw rioleringsstelsel aanleggen onder de toekomstige middenberm. Zo blijft de hinder beperkt tot één periode.

Gedurende de werkzaamheden zullen tijdelijke verkeerslichten het verkeer beurtelings laten rijden over één rijstrook. De Zavelkuil en de Senselberg zijn dan niet toegankelijk via de Hasseltsesteenweg. Wie op de Zavelkuil moet zijn, kan omrijden via de Engelbamp, en het verkeer naar de Senselberg wordt omgeleid via de Kortenbosstraat. Fietsers volgen ook een omlegging via de Kortenbosstraat, maar voetgangers kunnen langs de werfzone wandelen. De aanliggende percelen blijven tijdens de volledige duur van de werkzaamheden toegankelijk.

De werkzaamheden maken deel uit van het project Wegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderen.

Contactpersoon

Jo Lieben

Communicatieverantwoordelijke

Wegen en Verkeer Limburg

Koningin Astridlaan 50 bus 4

3500 Hasselt

Tel: 011/ 74 24 15

GSM: 0499/ 55 84 81

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel