Ingezonden persbericht


Music Mayday talent on tour met de Rootsriders

Vanaf 14 april 2009 is het uit Tanzania afkomstige zangtalent Thomas Pius Paul (artiestennaam Mansnipa) voor 3 weken in Nederland. Hij tourt mee met de band de Rootsriders en duikt met hen de studio in om de laatste hand te leggen aan zijn eerste album.

Mansnipa is een muzikaal talent afkomstig uit de Music Mayday Talent Factory in Dar es Salaam. Zijn droom is om een succesvol reggae artiest te worden en om de reggae muziek in Tanzania een flinke impuls te kunnen geven. De Rootsriders hebben tijdens een bezoek aan Music Mayday Tanzania deze Mansnipa gespot. Mansnipa zingt ook mee met het nummer Nimekutafuta op het nieuwe album van de Rootsriders, So Much More.

Vanaf volgende week gaat Mansipa mee met de Rootsriders clubtour in Nederland. Tijdens hun optredens wordt aandacht gevraagd voor de inzamelingsactie Instrument4Africa. De ingezamelde instrumenten brengen de Rootsriders na hun tour naar Music Mayday Tanzania. Daar geven ze lokale talenten workshops. Tevens treden ze samen met Thomas op om zijn nieuwe album in Tanzania de promoten.

Music Mayday helpt jongeren in Afrika hun creatieve en artistieke talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken. Dit doet zij door onder andere Talent Factories op te zetten. In deze Talent Factories is ruimte voor vele verschillende activiteiten op het gebied van muziek, dans, theater, film, fotografie en nieuwe media. Op deze manier werkt Music Mayday aan een betere wereld. Zo'n wereld betekent: gelijke kansen voor jongeren over de hele wereld om vaardigheden te ontwikkelen, inkomen te verwerven en een eigen identiteit uit te dragen.

De Rootsriders tourt nu met hun spectaculaire live show Tribute2BobMarley door het land. Deze geweldige live-act onder aanvoering van born-to-perform frontman en rasentertainer Junior brengt naast een ode aan Marley's meesterlijke livealbum Babylon By Bus, ook wat origineel materiaal van het nieuwe album So Much More met daarop bijdragen van o.a. Ziggi, Giovanca, Jay Colin, Ashwin Jaydee, Shirma Rouse en Mansnipa.

Meer info is te vinden op www.musicmayday.nl en www.rootsriders.com

Tour Rootsriders & Mansipa in Nederland
16 april Effenaar Eindhoven
17 april Utrecht Tivoli
24 april Metropool Hengelo
25 april Pul Uden
30 april Apeldoorn en Groningen

Alvast dank voor het plaatsen en nog een fijne dag!

Music Mayday The Netherlands

Linda Holleman
Marketing Manager

()

Addis Ababa Amsterdam  Dar es Salaam  Budapest  Johannesburg  Kampala

Music Mayday provides opportunities for creative and artistic development of youth in Africa working towards a future in which all youth are able to contribute to a better world.

Music Mayday The Netherlands  Panamalaan 3B  P.O. Box 266  1000 AG Amsterdam  The Netherlands T +31 (0)20 3011070  F +31 (0)20 3011071  M +31 (0)6 10931821 www.musicmayday.nl