Gemeente Delft

GDO blij met afvalenergiebedrijf HVC

De vereniging Gemeenten voor duurzame ontwikkeling (GDO) is blij met de samenwerkingsovereenkomst die vanmorgen is gesloten met het afvalenergiebedrijf HVC.

Namens de vereniging, die vorig jaar is opgericht door Delft, Zoetermeer en Dordrecht, plaatste Lian Merkx, wethouder van Delft en voorzitter van de GDO, haar handtekening onder de overeenkomst.

De GDO is een vereniging van gemeenten die zich inzet voor lokale natuur- en milieucommunicatie met een centrale rol voor de lokale centra. De vereniging werkt samen met het Rijk en andere overheden (provincies, waterschappen), landelijke en maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Inmiddels zijn bij de GDO al 84 gemeenten aangesloten die in totaal 5,7 miljoen inwoners vertegenwoordigen.

De samenwerking tussen GDO en HVC (met vestigingen in Alkmaar en Dordrecht) richt zich op het bevorderen van de bewustwording bij jongeren en volwassenen. Het middel om dat doel te bereiken is het stimuleren van de educatie. Plannen daarvoor zullen nader worden uitgewerkt.

De overeenkomst is de eerste van een reeks. De komende tijd hoopt de GDO dergelijke contracten af te sluiten voor de thema's Energie, Water, Groen, Duurzaam bouwen en Duurzame mobiliteit.

Foto-bijschrift:
Financieel directeur Loek Veldman (l) van HVC en GDO-voorzitter Lian Merkx ondertekenen de overeenkomst. (Foto: HVC)

Noot voor de redactie (