Ingezonden persbericht


Merijn Rengers en John Schoorl (Volkskrant) winnen Citi Journalistic Excellence Award

Prijs voor journalistiek talent 2009 uitgereikt

Amsterdam, 17 april 2009 - Merijn Rengers en John Schoorl, beiden werkzaam als journalisten bij de Volkskrant, hebben vanmiddag de Citi Journalistic Excellence Award gewonnen. De Prijs is opgezet als erkenning voor verdienstelijke financiële en economische verslaggeving. Zij wonnen de prijs met een serie artikelen genaamd 'Rupsje Nooitgenoeg', dat gaat over de vastgoedfraude in Nederland

Als winnaars zullen Merijn Rengers en John Schoorl een twee weken durend internationaal seminar volgen aan de prestigieuze Columbia University in New York. Samen met winnaars uit een 20-tal landen zullen ze de mogelijkheid hebben om met academici, mediaspecialisten, beleidsverantwoordelijken en overheidsfunctionarissen van gedachten te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de globale economie en de financiële wereld. Verder staan een bezoek achter de schermen van onder meer het IMF, de New York Stock Exchange, CNN Financial News, Wall Street Journal en Bloomberg Business News op het programma. De winnaars ontvangen ook nog een geldprijs.

Merijn Rengers en John Schoorl werden verkozen door een onafhankelijke jury, samengesteld uit drie leden en is voorgezeten door Prof. Dr. Ben Knapen (Hoogleraar Media en Kwaliteit aan de Universiteit van Nijmegen). Verder zijn Jan Schinkelshoek (Tweede Kamerlid voor het CDA en ex-hoofdredacteur van de Haagse Courant), en Joep Brentjens (voormalig VNU-topman) de vaste waarden binnen de jury. Bij de evaluatie van de ingezonden artikelen hanteerde de jury criteria zoals originaliteit van het onderwerp, schrijfstijl en schrijfvaardigheid, analyse van het onderwerp, gebruik van research en de impact van het artikel.

De uitreiking vond plaats in Café Hesp, voormalige stamkroeg van wijlen Harry Lockefeer, voormalig voorzitter van de jury. De prijs werd uitgereikt door Freddy Boom, Citi Country Officer The Netherlands en de juryvoorzitter Ben Knapen.

De Prijs voor Journalistiek Talent werd meer dan 20 jaar geleden door Citi gelanceerd in Latijns-Amerika en de Caraïben. Tien jaar geleden namen de eerste journalisten uit Azië deel en sinds 1995 ook Oost-Europa. Dit is het vijfde jaar dat de prijs eveneens in Nederland is uitgereikt.

Meer informatie
Meer informatie en/of beeldmateriaal is te verkrijgen via onderstaande contactgegevens.

Lars SeynaeveBart Bakker
CitiPleon namens Citi
Public Affairs Officer BeneluxConsultant
T +32 (0)2 626 54 27T +31 20 487 4000
M +32 (0)495 599 801M +31 6 55 30 61 57
E lars.seynaeve@Citi.comE bart.bakker@pleon.com

Citi is met haar aanwezigheid in meer dan 100 landen in alle werelddelen de grootste financiële instelling ter wereld en telt ongeveer 200 miljoen klanten (particulieren, bedrijven, overheden en instellingen). Citi beschikt over een zeer breed gamma aan financiële producten en diensten, waaronder bankieren en krediet voor particulieren, bankieren voor bedrijven en investeringen, verzekeringen, obligatieverhandeling en vermogensbeheer. Tot de belangrijkste merknamen onder Citi behoren onder andere Citibank, CitiFinancial, Primerica, Citi Smith Barney, Banamex.

Meer informatie op www.citigroup.com of www.citi.com.