Politie Zeeland


---


O-807-2009 Aanrijding en pechgevallen op de Zeelandbrug
Vrijdagmiddag vond op de Zeelandbrug bij Zierikzee een aanrijding plaats.
Een 28-jarige Vlissingse automobiliste moest afremmen i.v.m. het overige verkeer. Een achter haar rijdende 37-jarige man uit Kerkrade remde eveneens, maar een daarachter rijdende 20-jarige man uit Zierikzee kon niet tijdig stoppen. Alle drie de voertuigen kwamen met elkaar in botsing en raakten beschadigd. Op hetzelfde tijdstip stonden op de Zeelandbrug ook twee auto's met pech. Eén auto stond in de omgeving van de aanrijding, de andere auto stond verderop, richting Colijnsplaat. Gevolg van dit alles: op beide weghelften een grote verkeersopstopping. Nadat alle betrokken auto's waren weggesleept, kon het verkeer weer doorrijden.

W-808-2009 Graffiti
Politie Zeeland heeft donderdag twee jongens aangehouden voor het spuiten van graffiti.
De twee, een 17-jarige Middelburger en een 16-jarige Oost-Souburger, konden worden aangehouden aan de hand van getuigenverklaringen. Op 19 maart jl. waren op de ramen en muren van een school aan de Churchilllaan tussen de 55 en de 60 zgn. tags geplaatst. De schade bedroeg enkele duizenden euro's. De 17-jarige bekende de tags te hebben gespoten. Ook verklaarde hij tags gespoten te hebben in de Lange Delft, de Koorkerkstraat en de Segeerstraat. Samen met de tags op de school gaat het in totaal over zo'n 70 tags. De 16-jarige ontkende iets met de graffiti te maken te hebben. In zijn tas werd wel een mes aangetroffen, waarvan de jongen afstand deed. Inmiddels zijn beide jongens weer in vrijheid gesteld. De tags zijn door een schoonmaakbedrijf verwijderd.

O-809-2009 Rijbewijs ingenomen van hardrijder, Kapelle
Op de A58 bij Kapelle werd vrijdag om 17.40 uur het rijbewijs ingenomen van een 47-jarige automobilist uit Moerkapelle.
De man reed op de A58 176 km/h; de maximumsnelheid bedraagt hier 120 km/h.

O-810-2009 Diefstal uit woning, Nieuwdorp
Vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur werd ingebroken in twee woningen op de Schippersweg in Nieuwdorp.
Uit de ene woning werd een portemonnee met enkele tientallen euro's gestolen. Uit de andere woning werd, voor zover bekend, niets weggenomen.

---- --