Gemeente Lelystad

Het IDO werkt niet voor niets

Vrijdag 17 april 2009

Op vrijdag 17 april overhandigde het IDO het rapport: `IDO - niet voor niets' aan wethouder Jenneken Nuijt en aan de heer Moulén Janssen, vertegenwoordiger van een aantal landelijke fondsen die het IDO al jaren steunen.

Vrijwilligersorganisatie

Het IDO is een vrijwilligersorganisatie die namens de kerken in Lelystad hulp verleent met twee inloophuizen (Inloophuis Waterwijk en Inloophuis Open Veste), schuldhulpverlening en een voedselbank. Het IDO heeft onderzoek laten doen naar wat deze vrijwilligersorganisatie de samenleving oplevert. IDO en de daarin samenwerkende stichtingen leveren de Lelystadse samenleving op verschillende terreinen een hoog rendement op.

Voorbeeld

De wijze waarop in Lelystad beroepsorganisaties en vrijwilligersorganisaties samen met de gemeente optrekken in de maatschappelijke dienstverlening zou een voorbeeld voor andere plaatsen kunnen zijn. Het onderzoek is uitgevoerd door Stichting Oikos te Utrecht die een methodiek heeft ontwikkeld om het maatschappelijke rendement van vrijwilligerswerk te bepalen.

---