Gemeente Beek


Diploma medewerker groen

Resultaat werkgelegenheidsproject

Vrijdag 17 april ontving een achttal inwoners van Beek en Schinnen in het Elsmuseum in Beek het diploma `medewerker groen' MBO-1 niveau. Tot voor ruim een half jaar maakten allen nog aanspraak op een bijstandsuitkering en hadden een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Door een samenwerking van beide gemeenten, re-integratiebedrijf HP Groep Beek, Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg), het Citaverde College en zorgboerderij Ut Boerderieke in Kelmond zijn ze begeleid en opgeleid tot medewerker groen. De volgende stap is bemiddeling naar de arbeidsmarkt.

Het bijzondere werkgelegenheidsproject is een initiatief van de gemeente Beek, waar ook de gemeente Schinnen zich bij heeft aangesloten. Re-integratiebedrijf HP Groep heeft de kandidaten in dienst genomen en de afgelopen periode dagelijks gecoacht. Aan bod kwamen onder andere werknemersvaardigheden. De theoretische en praktische opleiding is verzorgd door de Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg) en het Citaverde College.

Een achttal inwoners van Beek en Schinnen ontvingen in het Elsmuseum in Beek het diploma medewerker groen MBO-1 niveau.