KNHS


In Memoriam-rit Joan Eikelboom
29 januari 2009
joan eikelboom tijdens de fasnatrail

Op 18 april wordt op farm Katjapia een endurance-rit gereden, die is opgedragen aan Joan Eikelboom-vanWijk, die op 1 februari 2008 is overleden.

Afstanden zijn 30, 60 en 80 km. De rit wordt gereden op farm Katjapia en omgeving. Voor nadere bijzonderheden over Katjapia zie website www.katjapia.com . Deelname van Nederlandse ruiters wordt zeer op prijs gesteld.

Het gebied waar gereden wordt is uitermate interessant. De natuur is erg mooi en er is veel wild te zien: gemsbokken, koedoes, rood-hartebeesten, bergbokjes, struisvogels, wrattenzwijnen, heel veel vogels en als je geluk hebt een zebra, een giraffe of een cheeta.

Voor de Nederlandse deelnemers zijn paarden (gratis) beschikbaar. Waarschijnlijk komen daar nog wat transportkosten bij en mogelijk kosten van hoefsmid en inschrijving.
Op de farm wordt een eenvoudige camp-site ingericht (douches en toilet). Ook is het mogelijk gebruik te maken van gastenkamers, voorzien van douche en airco. Kosten 30,00 euro per dag. Eten en drinken ongeveer 35,00 euro per dag.

Verdere informatie:
Vliegticket. Afhankelijk van maatschappij en route, retour ongeveer 1000,00 euro
Autohuur, vanaf ongeveer 50,00 euro per dag, een 4x4 auto met daktenten kost ongeveer 90,00 euro per dag. Deze zijn zeer compleet ingericht voor 4 personen, inclusief slaapzakken, lakens, huisraad enz. Houdt er wel rekening mee dat in Namibia links gereden wordt. Het is zeer de moeite waard om een rondreis(je) te maken als je toch in Namibia bent. Namibia is een fascinerend land, met indrukwekkende natuur en schitterende wildparken.