Persberichten

VerzamelaarsJaarbeurs pakt uit op 18 en 19 april

Publicatiedatum: 04-02-2009

Persbericht
Utrecht, 4 februari 2009

Speciale aandacht voor Nederlandse musicalgeschiedenis en 50 jaar Barbie

De komende VerzamelaarsJaarbeurs is in het weekend van 18 en 19 april in de Jaarbeurs Utrecht en staat in het teken van de Nederlandse theatergeschiedenis en 50 jaar Barbie. In 2009 bestaat de eeuwig jonge Barbie alweer 50 jaar. Een mooie gelegenheid, zo vond de grootste verzamelbeurs van Europa, om de meest bijzondere poppen en accessoires van Barbie te exposeren.
Daarnaast kent ons land een rijke geschiedenis aan theater, musical en toneelproducties. Bezoekers van de beurs kunnen terug in de theatertijd met de expositie van speciale affiches, decorstukken en kostuums: van Annie M.G. Schmidt tot André van Duin. Verder op de VerzamelaarsJaarbeurs de meest bijzondere voorwerpen verdeeld over tweeduizend kramen in vijf beurshallen.

De Jantjes, Toon Hermans en Snip en Snap
Collectioneur Mari Kant verzamelt al vanaf de jaren '70 alles uit de theaterwereld: kostuums, teksten, programmaboekjes, affiches, foto's, knipsels, bladmuziek, boeken en ander uniek materiaal. De komende VerzamelaarsJaarbeurs biedt het publiek een bijzonder kijkje in deze collectie: onder andere de tutu van Jet uit Ja Zuster, Nee Zuster, reclamebordjes van de eerste productie van Toon Hermans, affiches van de musicals van Annie M.G. Schmidt en De Jantjes, materiaal uit de beginperiode van André van Duin en kostuums van Snip en Snap.

Barbie door de jaren heen
Ook 50 jaar na haar introductie is Barbie niet weg te denken uit menig meisjeskamer. Armel Rood, fervent verzamelaar van Barbie - uit de periode 1959 tot 1972 - , exposeert haar meest zeldzame items tijdens de komende VerzamelaarsJaarbeurs. Naast de aanwezigheid van Barbie en Ken zijn onder meer de bekende Barbie-auto Aston Martin, vinylkoffertjes en sleutelhangers te bewonderen.

VerzamelaarsJaarbeurs
* Jaarbeurs Utrecht
* Zaterdag 18 april (9.00-18.00 uur), zondag 19 april (10.00-17.00 uur)
* Entreeprijs aan de kassa: ¤ 11,- (kinderen tot en met elf jaar gratis)
* Meer informatie, voorverkoop en filmbeelden: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

Noot voor de redactie,