Gemeente Dronten


02-04-2009

HVC stelt gratis compost ter beschikking

In de maand april brengt HVC compost naar de gemeentewerven of afvalbrengstations van de bij HVC aangesloten gemeenten. Ook naar de gemeentewerf van de gemeente Dronten wordt compost gebracht.

Iedere inwoner kan op zaterdag 18 april gratis maximaal 1 m³ compost per woning afhalen. De compost kunt u in een aanhanger of zelf meegebrachte zak scheppen. HVC organiseert deze actie om het product compost en het belang van goede afvalscheiding onder de aandacht te brengen.

Compost

Compost kan nuttig worden toegepast als bodemverbeteraar voor particulier en bedrijfsmatig gebruik. De bij de HVC behorende composteringsinstallaties hebben baat bij de aanlevering van zuiver, niet verontreinigd groente-, fruit- en tuinafval (gft) zodat het goed en efficiënt tot compost kan worden verwerkt. Het product compost kan alleen van goede kwaliteit zijn wanneer mensen hun gft goed scheiden van hun restafval.

Welkom

Alle inwoners van de gemeente Dronten zijn zaterdag 18 april 2009 van 9.30-12.00 uur welkom op de gemeentewerf aan De Reest 3-5 in Dronten. U mag maximaal 1 m³ compost ophalen en u dient zelf een zak of aanhanger mee te nemen. Als u met een aanhanger komt, denkt u dan aan de bandenspanning en een afdekzeiltje.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van de gemeentewerf, tel. (0321) 388 420.