Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Gratis sporten tijdens de Nationale Sportweek!

2 april 2009

18-24 april: De hele week gratis sportactiviteiten in Amsterdam 20 april: Evenement op de Dam:
de dag van `Alle Amsterdammers een levenlang sportief'

Een week lang gratis sportactiviteiten
In de week van 18-24 april staat Amsterdam in de ban van de Nationale Sportweek. Dit jaar zijn een recordaantal gratis proeflessen georganiseerd door de vele sportorganisaties in Amsterdam. Het aanbod is zeer divers en er zit vast iets voor jou bij! Kijk voor alle activiteiten in de activiteitenkalender.

Groot evenement op de Dam
Op 20 april wordt de Dam omgetoverd tot een groot sportplein, compleet met een podiumprogramma, de Nationale Sport Doe Test en een gevarieerd sportaanbod. De dag zal in teken staan van `Alle Amsterdammers een leven lang sportief'. Het sportaanbod en podiumprogramma is daarom ook interessant voor alle leeftijden.

Om 14:00 begint het podiumprogramma al voor kinderen tot 12 jaar met een grote show van de Sportlets. Om 15:00 gaat het sportplein open met gratis sportclinics voor alle leeftijden. Tegelijkertijd startl op het podium een vol programma met interviews met bekende sporters (Yvonne van Gennip, Ellen Hoog, Femke Heemskerk, Orien Greene, Raymond Joval), met de wethouder van Sport, Carolien Gehrels en Erica Terpstra. Ook is er vermaak met spetterende demonstraties van Judo, Streetdance, Poekoelan Tjimindie Tulen en nog veel meer. Hansen Tomas zorgt voor een muzikale bijdrage met een optreden.

Heb je Ellen Hoog, Femke Heemskerk of Marleen Veldhuis altijd al eens persoonlijk een vraag willen stellen? Dat kan ook op deze dag! Tijdens een meet and greet, kun je persoonlijk kennismaken met deze geweldige sporters.
Om 19:00 is de afsluiting van deze dag.

De kalender, het programma op de Dam en meer informatie over de Nationale Sportweek kun je vinden op www.sport.amsterdam.nl onder Nationale Sportweek.

We wensen jullie heel veel sportplezier tijdens de Nationale Sportweek en tot op de Dam!

---