Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Gratis sporten tijdens de Nationale Sportweek

06-april-2009

In de week van 18-24 april is Amsterdam in de ban van de Nationale Sportweek. Dit jaar hebben de vele sportorganisaties in Amsterdam een recordaantal gratis proeflessen georganiseerd.

18-24 april: De hele week gratis sportactiviteiten in Amsterdam 20 april: Evenement op de Dam: de dag van Alle Amsterdammers een levenlang sportief

Het aanbod is zeer divers en er zit vast iets voor jou bij! Kijk voor alle activiteiten in de activiteitenkalender.

Groot evenement op de Dam
Op 20 april wordt de Dam omgetoverd tot een groot sportplein, compleet met een podiumprogramma, de Nationale Sport Doe Test en een gevarieerd sportaanbod. De dag staat in het teken van Alle Amsterdammers een leven lang sportief. Het sportaanbod en podiumprogramma is daarom ook interessant voor alle leeftijden.

Podiumprogramma
Op het sportplein staat een groot podium met een geweldig programma:
* Een interactieve show van sportlets voor kinderen (14.00 uur)
* Interviews met Amsterdamse grootheden op sportgebied zoals Raymond Joval (boksen), Orien Greene (basketbal), Femke Heemskerk (zwemmen). Ook Yvonne van Gennip is aanwezig!
* Officieel programma met Carolien Gehrels en Erica Terpstra.
* Demonstraties Streetdance, Poekoelan Tjimindie Tulen (Indonesische vechtkunst), Schermen, Body Contact, Taekwondo en Judo.
* Optreden van Hansen Tomas

* Klimbattle tussen Ellen Hoog en Marleen Veldhuis

Heb je Ellen Hoog, Femke Heemskerk of Marleen Veldhuis altijd al eens persoonlijk een vraag willen stellen? Dat kan ook op deze dag! Tijdens een meet and greet, kun je persoonlijk kennismaken met deze geweldige sporters. De dag eindigt om 19.00 uur.

De kalender, het programma op de Dam en meer informatie over de Nationale Sportweek vind je op www.sport.amsterdam.nl onder Nationale Sportweek.

Nationale Sportweek