Hoogheemraadschap van Rijnland


kunstwerk van zwerfafval

Zeeverkenners Jan van Galen maken kunstwerk van zwerfafval

Publicatiedatum : 7 april 2009

Zaterdag 18 april organiseren het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden in het kader van de campagne `Leiden leeft met water' een ochtend voor de Zeeverkenners van Jan van Galen. De Welpen gaan ieder voor zich een kunstwerk maken van zwerfafval dat veel voorkomt in het water. Doel van de actie is om bewoners en bezoekers bewust te maken van het belang van schoon en aantrekkelijk water.

Programma

In het clubgebouw van de Zeeverkenners Jan van Galen geven van 10.00 - 12.00 uur twee mensen van de Stichting Scrap een workshop aan zo'n 30 kinderen. Creativiteit is daarbij het sleutelwoord. Denken en handelen buiten bestaande kaders is de grote uitdaging. Het aanbod van de materialen is zeer divers. Ieder kind mag zijn eigen ontwerp mee naar huis nemen.

Waterplan Leiden

De actie is onderdeel van de campagne `Leiden leeft met water', de gezamenlijke campagne van het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden rond het Waterplan Leiden.

Het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden werken samen om er voor te zorgen dat het water in Leiden minder overlast veroorzaakt, schoner wordt en nog aantrekkelijker wordt zodat alle bewoners en bezoekers van Leiden ervan kunnen genieten.

Deze knutselochtend moet er voor zorgen dat de jongste groep van de Zeeverkenners ervan bewust wordt dat ook zij een rol hebben bij het schoon houden van het water. "De jeugd heeft de toekomst. Het is erg belangrijk dat ook kinderen op jonge leeftijd weten dat afval de waterkwaliteit kan beïnvloeden", zegt hoogheemraad Pieter Hellinga. 'Droge voeten, schoon water!'