Gemeente Waddinxveen


Gratis compost afhalen op zaterdag 18 april
compostactieweb.jpg

De jaarlijkse compostactie, waarbij bewoners van Waddinxveen tegen inlevering van een bon uit deze krant gratis compost kunnen ophalen, wordt dit jaar op zaterdag 18 april georganiseerd.

Waddinxveners kunnen de gratis compost ophalen op de Gemeentewerf, op Coenecoop 53 tussen 09.00 uur en 12.00 uur. De compost is afkomstig van het ingezamelde groente-, fruit-, en tuinafval dat door de Waddinxveense huishoudens in de groene minicontainers is gedaan.

Per jaar wordt in Waddinxveen, gemiddeld per inwoner, ongeveer 81 kg aan GFT-afval ingezameld. Dit is veel minder dan het landelijke gemiddelde, wat bijna het dubbele bedraagt. Door afval beter te scheiden, kunt u veel besparen op uw afvalstoffenheffing. Verwerking van groen afval, papier, oude kleding en glas is vele malen goedkoper dan het restafval uit de grijze minicontainers. Beter afval scheiden spaart niet alleen uw portemonnee, maar ook het milieu!

BON OP 15 APRIL
Op woensdag 15 april, wordt een bon in deze gemeenterubriek in Hart van Holland geplaatst. Knip de bon uit. Voor iedere bon wordt één zak compost uitgereikt. Per persoon mogen maximaal drie zakken compost worden afgehaald, tegen inlevering van drie bonnen. De aanbieding geldt zo lang de voorraad strekt.