VerzamelaarsJaarbeurs 18 & 19 april 2009

08/04/2009 10:00

Amsterdam Record Convention

Speciale aandacht voor Nederlandse musicalgeschiedenis en 50 jaar Barbie

Europa's grootste vintage evenement: dat is de VerzamelaarsJaarbeurs die op zaterdag 18 en zondag 19 april 2009 plaats vindt in de Jaarbeurs Utrecht. Zoals altijd gehouden in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs.

Nederland telt ruim twee miljoen verzamelaars en een groot aantal van hen vindt elk jaar weer de weg naar de VerzamelaarsJaarbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Op ruim 2000 kramen verdeeld over 6 hallen is alles te vinden wat er maar te verzamelen valt, van vintage kleding tot design meubelen, en van serviesgoed tot zakhorloges. Voor wie graag snuffelt in antiek en curiosazaken, verzamelt of gewoon een gezellig dagje rond wil snuffelen en unieke items zoekt is de halfjaarlijkse VerzamelaarsJaarbeurs een waar paradijs. Tijdens de laatste edities van dit evenement is het accent steeds meer gaan liggen op design artikelen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig - zoals glas, servies, kleine meubelen, lampen - en op vintage kleding en accessoires. Tegenwoordig zoeken verzamelaars ook naar hoeden, avondjurken, schoenen, sneakers, zonnebrillen of t-shirts.

100 jaar Nederlandse Theater en Musical geschiedenis

Collectioneur Mari Kant verzamelt al vanaf de jaren '70 alles uit de theaterwereld: kostuums, teksten, programmaboekjes, affiches, foto's, knipsels, bladmuziek, boeken en ander uniek materiaal. De komende VerzamelaarsJaarbeurs biedt het publiek een bijzonder kijkje in deze collectie: onder andere de tutu van Jet uit Ja Zuster, Nee Zuster, reclamebordjes van de eerste productie van Toon Hermans, affiches van de musicals van Annie M.G. Schmidt en De Jantjes, materiaal uit de beginperiode van André van Duin en kostuums van Snip en Snap.

Barbie door de jaren heen

Ook 50 jaar na haar introductie is Barbie niet weg te denken uit menig meisjeskamer. Armel Rood, fervent verzamelaar van Barbie - uit de periode 1959 tot 1972 - , exposeert haar meest zeldzame items tijdens de komende VerzamelaarsJaarbeurs. Naast de aanwezigheid van Barbie en Ken zijn onder meer de bekende Barbie-auto Aston Martin, vinylkoffertjes en sleutelhangers te bewonderen.

De VerzamelaarsJaarbeurs blijft de gezelligste plaats om collega verzamelaars te ontmoeten. Even rustig zitten, elkaar de nieuwe aanwinsten laten zien, tips, ideeën en wetenswaardigheden uitwisselen kan op een van de vele gezellige terrassen. Vast onderdeel van de VerzamelaarsJaarbeurs is bovendien de Mega Platen & CD Beurs. Een hemel op aarde voor liefhebbers want op vrijwel elk gebied zijn binnen - en buitenlandse specialisten aanwezig.

Het volledige programma evenals voorverkoopkaarten kunt u vinden op de site www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

VerzamelaarsJaarbeurs voorjaar 2009 in Jaarbeurs Utrecht

Zaterdag 18 april van 9.00 uur tot 18.00 uur, zondag 19 april van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie en filmbeelden zie ook www.verzamelaarsjaarbeurs.nl of bel tijdens kantooruren (0229) 213 891.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.verzamelaarsjaarbeurs.nl


Noot voor de redactie:

Entreeprijs aan de kassa: Euro 11,- per persoon of in de voorverkoop via: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl. Kinderen tot en met elf jaar gratis.