Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Palestinastraat Straat van de Week in RTL4-uitzending zaterdag 18 april

Onlangs zijn door een cameraploeg van het RTL4 programma Eigen Huis & Tuin een dag lang opnamen gemaakt in de Palestinastraat. Het programma staat zaterdag 18 april in het teken van het Rotterdamse Opzoomeren. De resultaten van de opknapactie in de Palestinastraat zijn zaterdag 18 april vanaf 18.05 uur te zien in de uitzending op RTL4.

Manon van den Berg, bewoonster uit de Palestinastraat, had bijna een jaar geleden een berichtje gestuurd aan Eigen Huis & Tuin: Ze moesten maar eens bij ons in ons straatje komen kijken: een achteraf, verborgen stukje idyllisch stukje Kralingen! En de botanische tuin die erbij ligt verdiende ook wel wat aandacht. Ze had niet verwacht dat er daadwerkelijk een reactie zou komen. Maar half februari kwam het telefoontje van RTL4 dat er opnamen gemaakt zouden worden.

In de Palestinastraat is een dag lang hard gewerkt onder toeziend oog van de cameras van het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin (Foto: Yvonne Homberg).

Palestina promenade

Met de bewonersorganisatie hadden we ook al een plan om ons stukje straat, vanaf de Taxusstraat tot de botanische tuin in de Cederstraat, aan te pakken en groener te maken, vertelt de initiatiefneemster. Een tijdje terug heeft de bewonersvereniging hiervoor bij de deelgemeente Kralingen-Crooswijk een plan ingediend. Tijdens het bezoek van de cameraploeg heeft de deelgemeente een gedeelte van dit plan kunnen uitvoeren. Met het de aandacht van RTL4 zijn we nu heel snel op weg naar ons doel. Ook de botanische tuin komt goed in beeld, concludeert Manon van den Berg tevreden.

Plantschalen, fietsnietjes en geveltuinen

In overleg met de deelgemeente en Gemeentewerken is de bewonersvereniging van de Palestinastraat aan de slag gegaan. Zo heeft de deelgemeente bijvoorbeeld vier plantschalen beschikbaar gesteld voor elke hoek van de kruising van de Taxusstraat met de Palestinastraat. Ook zijn er op de Palestinastraat fietsnietjes geplaatst en is er gewerkt aan een aantal geveltuinen. De deelgemeente zal binnenkort, naar aanleiding van het bewonersplan, onder andere ook nog extra spotjes laten bevestigen aan de lichtmasten om een aantal panden uit te lichten.