Gemeente Den Haag

Haagse Natuurverkenners starten in het groene centrum

Jonge natuurliefhebbers kunnen in het weekend van 18 en 19 april wandelen in het centrum van Den Haag. In het centrum van de stad is een speurtocht uitgezet voor het eerste wandelweekend van de Haagse Natuurverkenners. De natuurverkenners starten op het Spuiplein en gaan via de Hofvijver en het Malieveld naar het Haagse Bos.

Tijdens de route van ongeveer anderhalf uur maken de Haagse Natuurverkenners kennis met de aanwezige natuur in het centrum van de stad. Bij het startpunt krijgen de leden van de Haagse Natuurverkenners een routeboekje met informatie en vragen over vogels, struiken en bomen. De Haagse ooievaar mag natuurlijk niet ontbreken. Wat je kunt doen om de straten van Den Haag groener te maken, ontdekken ze tijdens de verrassingsactiviteit. Niet-leden betalen een bijdrage van 2,- voor het routeboekje.
Starten kan tussen 10.00 en 14.00 uur op het Spuiplein. De hond mag deze keer aangelijnd mee wandelen.

Natuurverkenners
De Haagse Natuurverkenners is een natuurbelevingclub voor kinderen. Deze natuurclub organiseert al ruim veertig jaar speurtochten door de bossen en parken in en rond Den Haag. In de maanden april t/m oktober worden voor leden (en hun familie) vijf spannende en leerzame speurtochten georganiseerd. Al wandelend gaan kinderen samen met hun ouders, verzorgers of opas en omas op onderzoek in de Haagse groengebieden. Ze ontdekken de bomen, bloemen, planten en dieren aan de hand van vragen en opdrachten. De tochten vinden altijd plaats in een weekend en de deelnemers kunnen zelf kiezen of ze op zaterdag of zondag komen. Het jaar wordt afgesloten met het spetterende natuur- en techniekspektakel.

Word ook lid!
De speurtochten van de Haagse Natuurverkenners zijn al jaren één van de drukst bezochte natuur-activiteiten voor kinderen in Nederland. Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen voor 10,- per jaar lid worden. Zij krijgen daarvoor een digitale nieuwsbrief met informatie over alle activiteiten toegestuurd.
Lid worden kan tijdens de speurtochten bij het startpunt, via de website www.denhaag.nl/haagsenatuurverkenners. Op de website staat ook een overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden in 2009.

Den Haag Natuurlijk Groen!
Den Haag is van oudsher een groene stad en doet er alles aan om die kwaliteit te behouden. Denk aan initiatieven als Miljoen voor Groen, Dag van het Park en de Haagse Bomenweek. Om het belang van het groen voor mens en natuur te benadrukken, staat 2009 in het teken van het Haagse groen, Den Haag Natuurlijk Groen! De Haagse natuur is er om elkaar in te ontmoeten, van te genieten en om te verzorgen: samen het groen beleven.