Gemeente Zoetermeer

Opening Nationale Sportweek in Stadshart

De Nationale Sportweek gaat op zaterdag 18 april sportief van start in Zoetermeer. Op het
Stadhuisplein zijn er de gehele middag demonstraties van diverse sportverenigingen en er is een sportmarkt. Frans Muijzers, wethouder Sportzaken, geeft om 12.00 uur het startschot en doet vervolgens mee aan een spinningles. De activiteiten duren tot 16.00 uur.

De openingsdag heeft een gevarieerd programma. Badmintonvereniging Conquesto presenteert een nieuwe variatie: speedminton. Move4life viert dit jaar zijn 12,5 jaar jubileum met onder meer het geven van spinninglessen en dansdemonstraties. Verder zijn er demonstraties van korfbal, hockey, kleutergym en zelfverdedigingsporten. Op de sportmarkt staan diverse sportaanbieders met informatie over de vele Zoetermeerse sportmogelijkheden tijdens en ook na de Nationale Sportweek.

De Nationale Sportweek duurt tot en met vrijdag 24 april en in het hele land vinden leuke en vooral actieve evenementen plaats. Het Nationaal Sportplatform organiseert deze sportieve week om alle Nederlanders de mogelijkheid te bieden met een vorm van sport en/of bewegen kennis te maken. Om te laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en hoe belangrijk het is om alleen of samen met anderen sportief bezig te zijn.

Ook Zoetermeer doet mee aan de Nationale Sportweek. Inwoners kunnen deelnemen aan sportieve activiteiten, zoals een gratis aerobicsles voor dames, een sprintkampioenschap voor de jeugd en een open golfdag. Ook is er de sportstrippenkaart met verschillende kortingsacties. De Nationale Sportweek in Zoetermeer is mede mogelijk gemaakt door de projectgroep, bestaande uit Attractiecentrum Zoetermeer, Ayers Rock, Dutch Water Dreams, McDonalds, SnowWorld en de zwembaden van Zoetermeer. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op www.zoetermeer.nl/sportweek of klik hier om direcht het programma van 18 april te zien.