Journalist van het jaar Bram Vermeulen over 7 jaar in Zuidelijk Afrika

10/04/2009 08:52

De Nederlands-Zuidafrikaanse vereniging

De Nederlands-Zuidafrikaanse Vereniging (NZAV, 1881) organiseert op zaterdag 18 april 2009 een lezing door Bram Vermeulen, journalist van het jaar (2008) en voormalig Zuidelijk Afrika correspondent van NRC/Handelsblad en de NOS. In deze lezing zal hij ingaan op de ervaringen en beelden, opgetekend in zijn recent verschenen boek Help, ik ben blank geworden. Bekentenissen van een Afrika-correspondent.

De lezing wordt gehouden in de Singelkerk, Singel 452 te Amsterdam. De lezing begint om 14h00 (zaal open 13h30). De toegang is gratis.

Na afloop van de lezing geven dr Theo Brinkel (voormalig Tweede Kamerlid CDA en verbonden aan de Nederlandse Defensie Academie) en mr drs Kees Homan (Instituut Clingendael) een reactie en vindt debat plaats met de zaal. Het debat wordt geleid door dr Bart de Graaff, hoofdredacteur van het door de NZAV uitgegeven "Maandblad Zuid-Afrika".

De Nederlands-Zuidafrikaanse Vereniging (NZAV) is een onafhankelijke vereniging die zich tot doel stelt de banden tussen Nederland en Zuid-Afrika op cultureel en economisch gebied te versterken.





http://www.zuidafrikahuis.nl