Gemeente Breda

Zaterdag 18 april Heuveldag

Op zaterdag 18 april wordt van 12.00 tot 16.00 uur weer een Heuveldag gehouden.

Wethouder Henk Snier van Wijkontwikkeling en de directeur van WonenBreburg, Ton Streppel openen om 12.30 uur deze Heuveldag.

Op deze dag is er informatie over de ontwikkelingen in Heuvel. Er is zowel een binnen- als een buitenprogramma. Daarnaast worden de winnende ideeën van de wedstrijd Bewoners Heuvel aan zet deze middag bekend gemaakt. De Heuveldag wordt gehouden in gemeenschapshuis De Vlieren aan de Dr. Struyckenstraat 165.

Programma binnen

Binnen in De Vlieren presenteert de gemeente samen met de woningcorporaties WonenBreburg en Laurentius hun plannen voor de Heuvel. Het gaat om de ontwikkeling van Huis van de Heuvel, dr. Struyckenplein, Sculptura (inclusief het zorgcomplex), herstructurering portiekwoningen van WonenBreburg en Mgr. Nolensplein, de plannen aan de Verbeetenstraat en dr. Struyckenstraat 100. Verschillende instellingen en organisaties die nu en straks in het Huis van de Heuvel actief zijn in de wijk laten zien wat ze mensen te bieden hebben. Daarnaast presenteren de verschillende bedrijven uit het zakencentrum zich in De Vlieren.Ook de bibliotheek is deze middag open en voor kinderen staan er een aantal leuke activiteiten op het programma

In de grote zaal worden alle ideeën die voor het project Bewoners Heuvel aan zet zijn ingediend, gepresenteerd. Om 15.30 uur maakt wethouder Snier de winnende ideeën bekend. De Brede School Heuvel laat zien wat ze kinderen en hun ouders te bieden heeft. Op deze dag wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de ontwerpwedstrijd voor een social sofa in het kader van het Pleinenproject Breda-Tilburg. Een tekenwedstrijd waar kinderen van 9 en 10 jaar uit Heuvel aan deel hebben genomen. De winnende tekening wordt in mozaïek uitgevoerd op een straatbank, die geplaatst wordt op het Dr. Struyckenplein.

Programma buiten

Op het grasveld voor De Vlieren wordt de Spiegeltent van de Heuvel om 13.00 uur officieel gepresenteerd aan de wijk. Wethouder Willems van Cultuur zal op die dag de tent officieel langdurig in bruikleen geven aan Heuvel. Spiegeltent van de Heuvel is een project van kunstenaar Sjaak Langenberg en vormgeefster Rosé de Beer i.s.m. kunstenares Monique Broekman in opdracht van de Gemeente Breda. Het plan is onderdeel van een groter kunstproject dat in 2008 startte met de Suikertante van de Heuvel.

Aan de overzijde staat er een groot springkussen klaar voor de kinderen.

Extra suikerzakjes

Ter gelegenheid van de presentatie van de Spiegeltent van de Heuvel wordt een nieuwe serie van 8 suikerzakjes van Heuvel uitgegeven. Op de suikerzakjes staan foto´s die door fotografe Wiesje Peels werden gemaakt tijdens de laatste mis in de kerk aan het Mgr. Nolensplein. Deze extra editie van de ´Suikertante van de Heuvel´ is op 18 april 2008 tijdens de Heuveldag verkrijgbaar voor alle bezoekers aan de Spiegeltent van de Heuvel. Om 13.20 zal pastoor Paul Heye van de Nazarethparochie RK Breda West de eerste suikerzakjes in ontvangst nemen. De tent wordt tijdens de Heuveldag opgezet bij gemeenschapshuis De Vlieren aan de Dr. Struyckenstraat. Kijk op www.suikertante.nl voor meer informatie.

Breda, 10 april 2009