RTL Group

Michael Boogerd presenteert nieuw 'Wielerland' bij RTL 7

Op zaterdag 18 april valt het startschot voor het nieuwe RTL 7-programma Wielerland, dat gepresenteerd wordt door de bekende oud-wielerprof Michael Boogerd. In de eerste aflevering is een voorbeschouwing te zien op de Amstel Gold Race met bondscoach en koersdirecteur Leo van Vliet. Ook ontmoet Michael Boogerd Stijn Devolder (winnaar Ronde van Vlaanderen 2009) op Curaçao.

In Wielerland krijgt de kijker een blik achter de schermen van de wielersport. Niet alleen het bekende wielrennen op de weg wordt onder de aandacht gebracht worden, ook mountainbiken, veldrijden, dameswielrennen en baanwielrennen zullen in dit nieuwe programma in beeld worden gebracht.

De rode draad in elke aflevering is een persoonlijk gesprek met een Nederlandse of internationale toprenner. In elke aflevering gaat Michael Boogerd een dag op pad met deze toppers uit de wielerwereld. Op deze manier krijgt de kijker een beeld van de mens achter de sporter.

De gasten in Wielerland zijn onder meer Theo Bos (wereldkampioen sprint), Thomas Dekker, Bart Brentjens (Olympisch Kampioen mountainbike), Stijn Devolder (winnaar Ronde van Vlaanderen 2008 en 2009), Baden Cooke, Rudi van Houts (Nederlands Kampioen mountainbike), Johnny Hoogerland, Frank en Andy Schleck, Sissy van Alebeek, José Hermida, Robert Gesink, Sebastiaan Langeveld, Björn Leukemans en Lars Boom (wereldkampioen veldrijden en wereldkampioen tijdrit). Al deze renners rijden mee in de internationale wereldtop.

In deze eerste serie worden de profs van de Rabobank Wielerploeg en het Vacansoleil Pro Cycling Team gevolgd. Ook wordt het Merida-Multivan Biking Team gevolgd, het meest succesvolle mountainbike team ter wereld. Tijdens deze reportages worden niet alleen de renners belicht, ook de ploegleiders, monteurs, soigneurs en begeleiders komen aan het woord.

Onderwerpen die verder in het programma aan bod komen zijn: de proloog van de Tour de France 2010, die hij samen met één van de deelnemers zal fietsen, het dragen van een helm, veel voorkomende blessures en hoe je die kunt voorkomen etc.

Uitzending: RTL 7, wekelijks vanaf zaterdag 18 april, tussen 16.30 en 17.00 uur

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.