Provincie Noord-Holland

Noord-Hollandse Zaaiweek 18 april van start

14-4-2009

Gedeputeerde Jaap Bond lost op zaterdag 18 april het startschot van de Noord-Hollandse Zaaiweek, tijdens een speciale biologische markt bij de Dekamarkt in Beverwijk.

In de supermarkt kunnen bezoekers proeven van onder meer biologische Beemsterkaas, bijzondere babygroenten en hamburgertjes afkomstig van het vlees van de Koningshoeve in Spaarnwoude. Diezelfde zaterdag bereidt kok Caspar Bürgi heerlijke streekhapjes voor een speciale Spring Picnic in De Bijenkorf in Amsterdam.

Een week boordevol activiteiten
De provincie Noord-Holland viert van zaterdag 18 tot en met zondag 26 april de Zaaiweek van Heerlijk Noord-Holland. Het rijke en smakelijke aanbod van biologische en streekproducten van Noord-Hollandse bodem wordt dan op allerlei manieren in het voorjaarszonnetje gezet. Deelnemers en toeschouwers van de Nike Hilversum City Run worden op zondag 19 april getrakteerd op de lekkere zuivel van Ecomel, de oudste biologische zuivelfabriek van Nederland, gevestigd in het Noord-Hollandse Limmen. Op 18 en 25 april worden klanten van de Deen supermarkt in respectievelijk Bergen en Hoorn getrakteerd op zuivellekkernijen van De Klompenhoeve in Egmond aan de Hoef.

Smaakmakend Heerlijk Noord-Holland Lentemenu
De hele week serveren circa 100 Noord-Hollandse restaurants een Heerlijk Noord-Holland Lentemenu, met een hoofdrol voor biologische en streekproducten. Iedereen die zich dit menu laat smaken en een originele recensie instuurt naar de website van noordhollandsegrond, maakt kans op een gratis restaurantgids van IENS.

Kijk voor een restaurant bij u in de buurt en voor de laatste informatie over activiteiten op www.noordhollandsegrond.nl, de website over het rijke en smakelijke aanbod van biologische en streekproducten van Noord-Hollandse bodem.

Nieuwsredactie