Deelgemeente Charlois Rotterdam

Catwalk in de kerk

De kop is eraf! Onder leiding van voorzitter Kim Feenstra maakte de jury op zaterdag 4 april de twintig namen bekend van de modellen die gaan strijden om de titel Charlois Next Top Model.

Gespannen wachten de Charloise modellen de uitslag af (foto: Pieter Beulens) Het was een spannende middag in de Oude Kerk van Charlois. Hollands Next Top Model Kim Feenstra gaf een realistisch kijkje achter de schermen van het modellenvak. Vervolgens kregen alle ingeschreven modellen 30 seconden de tijd zich te presenteren en hun motivatie voor het modellenvak te geven. Hoewel de modellen in de ochtend nog een workshop presentatietechnieken hadden gekregen, gierden bij sommigen de zenuwen door de keel. Zeven teleurgestelde modellen kregen te horen dat zij dit jaar niet meedingen naar de titel.

Volgende ronde

De overige modellen kunnen zich gaan opmaken voor de volgende ronde op zaterdag 18 april. Hierin staat een fotosessie centraal. Elk model wordt drie keer gefotografeerd. Er wordt onder meer een portret gemaakt van de modellen. Ook worden de dames en één heer in hun favoriete outfit gefotografeerd. In deze ronde worden de modellen ook getest op hun creativiteit. Elk model krijgt een t-shirt waar zij zich op kunnen uitleven. Zij kunnen er bijvoorbeeld een jurk van maken, een rokje of het t-shirt beschilderen. Na zaterdag gaan vijftien modellen door voor de volgende rond op 22 april.