Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | April

* | Programma Drachtster Zondag

Programma Drachtster Zondag

Dit wil je meemaken!!

Vol programma, met als hoogtepunt Percossa om 16.45 uur op de luifel van de Lawei

Aanstaande zondag is het echt 'drachtenwiljemeemaken.nl'. Een overzicht van de activiteiten:


- Zaterdag 18 en zondag 19 april staat in het teken van het eerste beeldende kunstrouteweekend. 16 beeldende kunstenaars in Smallingerland zetten de deuren van hun ateliers open. Meer over de route op www.kunstroutesmallingerland.nl Of haal de gratis routemapjes bij de Galerij van de Lawei, Centrum voor de Kunsten de Meldij, Museum Smallingerland (allen ook op zondag open!) en de VVV/ANWB.


- Tjibbe Hooghiemstra geeft zondag om 14.00 uur een lezing over zijn verblijf op het arkje van Rink van der Velde in Museum Smallingerland. Entree: EUR 4 (diverse kortingen mogelijk voor jongeren en 65+. Kijk op www.museumdrachten.nl


- Northern Swing Festival in Iduna. Entree EUR 5 voor een muziekfestival tussen 13.00 en 22.00 uur. Ongeveer 100 muzikanten doen mee!

piafs


- Vanaf 16.00 uur: La Chaise à Porteurs brengt voor Les Piafs (uit la douce France) een troep kinderen van diverse pluimage bij elkaar. Er wordt druk gerepeteerd voor een bijzondere uitvoering, een parade van vrolijke en kwetterende vogeltjes door de straten. Vertrek 16.00 uur vanaf de Lawei. Route: Laweiplein, Burgemeester Wuiteweg, De Bouwen, langs Bertilla, winkelboulevard...


- Vanaf 16.45 uur vanaf het dak boven de ingang van de Lawei: heftig drumvuurwerk van Percossa in Drachten! Percossa brengt een bulderende percussie-achtbaan vol humor en acrobatische capriolen. Gigantische Japanse trommels, dampende salsa-ritmes wisselen af met oorverdovende stiltes. De energie spat letterlijk van het dak.Toegang: gratis!

percossa