Gemeente Eemsmond


Eemsmond 100% fit tijdens Nationale Sport Week 2009 woensdag 15 april 2009

Van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 april staat de gemeente Eemsmond sportief op stelten. Verschillende sportclubs, sportverenigingen, bedrijven en scholen zetten hun deuren open om te laten zien hoe leuk sporten is. In de hele gemeente worden sport- en beweegactiviteiten georganiseerd. De Nationale Sport Week sluit goed aan bij het gemeentelijke sportbeleid Eemsmond, 100% fit.

Eemsmond doet voor het eerst mee aan de Nationale Sport Week. De gemeente is de hele week in de ban van sport en bewegen. Van hardloopclinics tot volleybaltoernooien en van pannakooiwedstrijden tot demonstraties freestyle soccer. Vrijdag 17 april geeft sportwethouder Alie Boekhoudt het startsein voor de Nationale Sport Week. Om 13.00 uur opent zij de Paascup handbal in de H.J. Brontshal in Uithuizen. Meer informatie over de data, tijden en de locaties van alle sport- en beweegactiviteiten is te vinden op www.eemsmond.nl.

Eemsmond, 100% fit
In 2008 heeft de gemeenteraad het gemeentelijke sportbeleid vastgesteld. Eemsmond wil zich de komende jaren vooral inzetten om het bewegingsonderwijs op basisscholen uit te breiden en te verbeteren en deelname aan sport- en beweegactiviteiten onder inwoners te stimuleren. Dit jaar stelt de gemeente daarvoor combinatiefunctionarissen aan, die een brug moeten vormen tussen de onderwijs-, sport- en cultuursector. Onder het motto Eemsmond, 100% fit gaat de gemeente vanaf 2009 verschillende sportactiviteiten organiseren om sporten en bewegen te stimuleren.