Gemeente Bussum

Nationale Sportweek

Van 18 tot en met 24 april wordt de Nationale Sportweek voor de zesde keer georganiseerd. Deze landelijke campagne staat in het teken van kennis maken met `een sport die bij je past'. Gemeente Bussum doet mee en organiseert drie activiteiten voor haar medewerkers tijdens de lunchuren.

Aquasporten in de Zandzee

Op maandag 20 april om 12.00 uur worden de ambtenaren verwacht, in zwembad De Zandzee. Ze beginnen eerst met twintig minuten inzwemmen. Vervolgens gaan ze aan de slag met diverse aquasporten. Onder begeleiding van een aquasport-instructeur wordt het uithoudingsvermogen op de proef gesteld. Om bij te komen van alle inspanningen kunnen de ambtenaren daarna nog eens twintig minuten bubbelen, glijden, relaxen of uitzwemmen.

Powerwalk

Op woensdag 22 april om 12.30 uur wordt er een bijzondere lunchwandeling onder begeleiding van een wandelinstructeur georganiseerd. De lunchwandeling op een andere manier besteden dan shoppen of slenteren door het park kan met de powerwalk. Op deze manier komen de medewerkers aan 30 minuten beweging per dag wat volgens de gezondheidsnorm voldoende is. Hoge hakken of korte rokjes zijn niet handig voor deze wandeling maar de ambtenaren hoeven zich er niet voor om te kleden. In `gewone' werkkleding kunnen de medewerkers deelnemen.

Spinnen en pilates

Op vrijdag 24 april tussen 12.00 en 14.00 uur kunnen de ambtenaren in beweging komen bij Squash en Wellness. Op deze manier kunnen ze kennis maken met het aanbod van Squash en Wellness wat ook wordt aangeboden met bedrijfsfitness. De medewerkers van de gemeente kunnen gebruik maken van een introductieles spinnen en/of pilates.

Drie lunchactiviteiten

Dat sporten gezond is, is algemeen bekend. Dat sporten ook leuk en gezellig kan zijn, is voor iedereen vanzelfsprekend. Met de drie lunchactiviteiten wil de gemeente niet alleen benadrukken dat sporten gezond is maar ook dat het leuk is om met elkaar te sporten. Want heeft u wel eens een wedstrijdje tegen uw collega gezwommen of met z'n tweeën in `spagaat' gelegen tijdens de pilatesles?