IJssellandziekenhuis

10 April 2009

Open dag over bevallen in het IJsselland Ziekenhuis op 18 april

Zaterdag 18 april 2009 is het weer zover: de open dag voor zwangere vrouwen en partners. Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen aanstaande ouders en andere belangstellenden in het IJsselland kijken hoe het eraan toe gaat wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen.

Je kunt terecht met vragen als: "Hoe ziet een verlosbed eruit?", "wie moet ik bellen als de weeën beginnen," "hoe gaat een keizersnede?" of "stel dat borstvoeding niet meteen lukt?" Medewerkers van alle betrokken afdelingen zijn aanwezig om je vragen te beantwoorden. Je kunt bijvoorbeeld een verlosbed bekijken en zien hoe een couveuse werkt.

Al sinds 1991 organiseert het IJsselland Ziekenhuis twee maal per jaar deze informatiedag. Zwangere vrouwen krijgen op deze dag een goed beeld van wat zij kunnen verwachten van een bevalling in het IJsselland Ziekenhuis.

Aanstaande ouders maken kennis met medewerkers van de kraam- en verlosafdeling, de kinderafdeling, de lactatiekundige, de polikliniek gynaecologie en het consultatiebureau. Bezoekers kunnen een verlosbed bekijken, er wordt uitleg gegeven over de couveuse en het warmtebedje. Presentaties, filmpjes en fotoboeken geven een goed beeld van o.a. een meerlingzwangerschap, een keizersnede en het geven van borstvoeding. Op deze dag ook veel praktische en handige tips; wat moet je bijvoorbeeld meenemen naar het ziekenhuis en waar zijn de verloskamers?

De zorg voor moeder en kind is een belangrijke prioriteit voor het IJsselland Ziekenhuis. Ook goede voorlichting neemt hierbij een duidelijke plaats in. Naast deze open dag over bevallen worden daarom ook maandelijks informatieavonden borstvoeding georganiseerd in het ziekenhuis in Capelle aan den IJssel en op de buitenpolikliniek in Rotterdam Nesselande.

Voor meer informatie of vragen over deze activiteiten kunnen belangstellenden terecht bij de afdeling Patiëntenvoorlichting op werkdagen tussen 09.30 en 16.30 uur op tel nr. 010 - 2585137 of via email: Patiëntenvoorlichting@remove-this.ysl.nl.
---