Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 16 april 2009

Musici Nederlands Philharmonisch Orkest geven speciale Concerten in de Wijk

Ook in april trekken musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest de wijk in om klassieke muziek dichtbij mensen te brengen. Diverse ensembles van het orkest geven in Amsterdam gratis concerten voor uiteenlopende doelgroepen: in het Kadefestival voor buurtbewoners in IJburg, voor cliënten van de Bijstandsbond, tijdens de Westerparkse zondag in een schildersatelier en voor verstandelijk beperkte volwassenen.

18 april 2009, 15.00 uur

Concert in Kadefestival IJburg voor en door buurtbewoners in IJburg

Programma: Derk Lottman, viool, Alexander Kanji, viool, Berdien Vrijland, altviool, Jan Bastiaan Neven, cello en Christiaan van Hemert, bandoneón spelen een contrastrijk programma met werken van Mozart en Piazzolla.

Adres: J.O. Vaillantlaan 161, Amsterdam

Toegang gratis!

18 april 2009, 15.00 uur

Concert voor cliënten van de Bijstandsbond

Programma: Armand De Beauregard, viool, Naomi Peters, viool, Frederik Boits, altviool en Nitzan Laster, cello, spelen prachtige strijkkwartetten van Beethoven en Schubert

Adres: Dijktheater, Da Costakade 160, Amsterdam

Toegang gratis!

19 april 2009, 15.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur

Miniconcertjes tijdens Westerparkse Zondag in de Frederik Hendrik Buurt

Programma: Michiel Holtrop, altviool en Anjali Tanna, cello, geven tijdens de Westerparkse zondagen miniconcertjes van ca. 20 minuten met werken van Telemann en Bartók. Zij worden tijdens het spelen geschilderd door portretschilder Walt de Rijk, in wiens atelier de concertjes plaatsvinden.

Adres: Atelier Walt de Rijk, Tweede Hugo de Grootstraat 39, Amsterdam

Toegang gratis!

22 april 2009, 13.30 uur

Concert voor verstandelijk beperkte volwassenen

Een blazersensemble bestaand uit Jeroen Botma, trompet, Wouter Brouwer, hoorn, Fred Molenaar, hoorn, Harry Godtschalk, trombone, geeft een gevarieerd, feestelijk concert voor verstandelijk beperkte volwassenen die ook worden uitgenodigd zelf mee te doen!

Adres: Wooncentrum de Werf, klinkerweg 73, Amsterdam - Noord

Besloten concert