Vlaamse Overheid

E313: Massenhoven en Herentals-Oost richting Hasselt

Werkzaamheden aan de op- en afritten van de E313: Massenhoven en Herentals-Oost richting Hasselt

Vlaamse overheid

vrijdag 17 april 2009

In het weekend van 18 en 19 april 2009 start het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid met de heraanleg van de op- en afritten van de E313. De op- en afritten Massenhoven en Herentals-Oost zijn het eerst aan de beurt.

Het komende jaar zullen alle op- en afritten van de E313 tussen Geel-West en Massenhoven in beide richtingen opnieuw worden aangelegd: Geel-West, Herentals-Oost, Herentals-Industrie, Herentals-West en Massenhoven. Om de hinder tot een minimum te beperken, zullen de werkzaamheden telkens tijdens weekends worden uitgevoerd. Per weekend wordt geprobeerd om twee complexen af te werken, telkens in dezelfde rijrichting.

Omdat de timing van de werkzaamheden sterk afhankelijk is van de weersomstandigheden, worden de exacte uitvoeringsdata van de andere weekends later bevestigd.

Doel van de werkzaamheden

Alle op- en afrittencomplexen worden opnieuw geasfalteerd. Ook op delen van het wegdek van de E313 wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht, telkens op een strook van 1,5 kilometer ter hoogte van de op- en afrittencomplexen.

Verder worden er een aantal aanpassingen doorgevoerd om de verkeersveiligheid te verhogen. Zo worden de op- en afritten met 25 centimeter verbreed, waardoor vooral vrachtwagens meer plaats krijgen. In 2008 werden alle invoegstroken na de opritten al verlengd met 200 meter. In het kader van die werkzaamheden worden alle uitvoegstroken naar de afritten, inclusief de afrit Geel-Oost, verlengd. Zo zullen uiteindelijk zowel de in- als de uitvoegstroken 400 meter lang zijn. Tot slot worden de bochten van de oprit Geel-West en de oprit Herentals-West, allebei richting Antwerpen, aangepast en minder scherp gemaakt.

Verkeerssituatie

Vanaf vrijdagavond 17 april om 22 uur tot maandag 20 april 2009 om 6 uur worden de op- en afritten Massenhoven en Herentals-Oost afgesloten. Het verkeer op de E313 wordt over één rijstrook geleid.

Voor algemene informatie:

Agentschap Wegen en Verkeer
Erika Decorte
Tel.: 03 224 69 11
Fax: 03 224 68 81

E-mail: wegen.antwerpen@vlaanderen.be

Een overzicht van alle lopende en geplande wegwerkzaamheden vindt u op www.wegenwerken.be.

Over het Agentschap Wegen en Verkeer:

Vlaanderen telt ongeveer 5400 km gewestwegen en 1500 km autosnelwegen. De 1700 werknemers van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het optimaliseren van die gewest- en autosnelwegen. Het agentschap maakt deel uit van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Zie hoger