Gemeente Bolsward


Nieuws
17-04-09

Haal twee kruiwagens gratis compost!

compost.jpg
Om iedereen te overtuigen van het prachtige resultaat van de inspanningen van het scheiden van gft-afval, biedt de gemeente Bolsward (een beperkte hoeveelheid) gratis compost aan. Op 18 april a.s. kunnen inwoners van onze gemeente van 8.30 uur tot 12.00 uur gratis compost afhalen bij Stadsbeheer aan de Exmorraweg 3. Per voertuig mogen maximaal twee kruiwagens worden meegenomen. Neemt u zelf een aanhanger en een schep mee? Hoewel er een flinke berg compost ligt, geldt het motto: "op is op".

GFT-compost; een uitstekende en natuurlijke meststof

Overtuig uzelf en maak kennis met het product van het gescheiden houden van gft-afval: prima compost voor uw bloemen en planten. Deze gft-compost is een uitstekende natuurlijke meststof waarmee uw tuin pas echt tot bloei komt. Let maar eens op deze zomer!

Afvalscheiding: een goede zaak!

Ondanks dat in Fryslân jaarlijks al 75.000.000 kg gft-afval wordt gescheiden, gooien we ook nog steeds ongeveer 30% gft-afval in de grijze container. Dat is zonde, want daar kan ook prima compost van worden gemaakt. Bovendien moet restafval tegen veel hogere kosten worden verbrand of gestort dan gescheiden gft-afval. Afvalscheiding is en blijft dus een goede zaak! Levert uw tuin deze zomer het bewijs?

(Deze actie is een initiatief van Omrin, Orgaworld en de gemeente Bolsward)

feed