17/04/2009 18:29

TBWA / PR Company

Marco Borsato ontsteekt Nationaal Sport Vuur in Maastricht

Maastricht, 18 april 2009 - Vandaag opende Marco Borsato in aanwezigheid van onder meer Erica Terpstra, wethouder Luc Winants en vele sportliefhebbers op het Vrijthof in Maastricht de Nationale Sport Week 2009. De presentatie van de officiële opening was in handen van ambassadeurs Jochem van Gelder en Bart Meijer. De openingsdag van de Nationale Sport Week 2009 droeg het thema: 'Dag van de fietssport'. Maastricht is dé stad van Nederland die zich als fietsgemeente profileert. Voor de zesde keer achtereen organiseert Stichting Nationale Sport Platform deze sportieve week. Iedereen kan van

18 t/ m 24 april door heel Nederland kennismaken met alle takken van sport.

Nationale Sport Week in Maastricht

Maastricht onderstreept in haar sportbeleid het belang om regelmatig te sporten en bewegen en laat dit zien door voor haar inwoners sport zo breed mogelijk in de etalage te zetten. De stad combineert dit door breedtesport en topsport in één weekeinde te presenteren. Na de aftrap van de Nationale Sport Week start zondag 19 april de Amstel Gold Race in Maastricht.

Naast bewegen is gezonde voeding ook belangrijk. Tweeëndertig basisscholen en 7500 leerlingen doen de hele week mee aan een sportprogramma en beginnen de dag met een gezond sportontbijt. De organisatie van de Maastrichtse Nationale Sport Week is een unieke samenwerking van de Gemeente Maastricht afdeling sport, de welzijnsorganisatie Stichting Trajekt en Fontys Sporthogeschool, Cios en GGD Zuid Limburg.

Nationale Sport Week 2009

Overal in het land worden sportactiviteiten georganiseerd en reist de Nationale Sport Week Roadshow ter promotie door het land. Elke dag staat hierbij een andere gemeente met een wisselend thema in de schijnwerpers. Het programma bestaat uit een compleet ingericht sportplein met een diversiteit aan sportdemo's, clinics, de Nationale Sport Doe Test, een aansprekend sport & entertainmentprogramma en enthousiaste ambassadeurs. De organisatie van deze sportieve week is in handen van de Stichting Nationale Sport Platform (voorheen bekend als Stichting Nationale Sport Week). Doel van de week is de promotie van sport in de breedste zin van het woord.

"De Nationale Sport Week is na vijf edities een begrip aan het worden", zegt

Dirk Vinken, voorzitter Stichting Nationale Sport Platform. "Samen met onze partners, Founding Fathers en sterke achterban menen wij dat er kansen zijn en behoefte is om sport breder te promoten. Ook de participatie van gemeenten wordt voor het promoten van sport steeds belangrijker. Het is dan ook een goede en zeer aansprekend ontwikkeling dat er in ruim 250 gemeenten tijdens de Nationale Sport Week steeds meer sportaanbod wordt gegenereerd. Voorts zijn we er trots op dat Maastricht deze week de hoofdstad is van het promoten van sport."

Na Maastricht reist de Nationale Sport Road show verder naar Arnhem (19 april, Dag van de vecht- en verdedigingssport), Amsterdam (20 april, Dag van een leven lang sportief), Naaldwijk (21 april, Dag van sport op groen) en Breda (22 april, Dag van sport en ontwikkeling). Op 23 april vindt het Nationaal Congres Bedrijfssport plaats in Zeist waarin het thema 'sport en werk' centraal staat. De gemeente Dordrecht sluit op 24 april de Nationale Sport Week 2009 af met de 'Dag van de Jongerensport'.

Lotto

De Lotto streeft als grootste maatschappelijke investeerder in de sport dezelfde doelen na als de Stichting Nationale Sport Platform en dat is om de sport breder te promoten en meer Nederlanders aan het sporten te krijgen. Daarom is Lotto partner van de Stichting Nationale Sport Platform en tijdens de Nationale Sport Week zichtbaar aanwezig bij een aantal gastgemeenten. Lotto hoofdambassadeur Pieter van den Hoogenband was op 18 april aanwezig bij het sportprogramma, beschikbaar voor een speciale 'Meet & Greet' sessie en deed in het kader van de 'Dag van de fietssport' een fietsbattle met Marco Borsato. Wie tijdens de Nationale Sport Week meedoet aan een sportieve activiteit en 18 jaar of ouder is kan verder rekenen op een beloning in de vorm van een waardevoucher van Lotto en alle deelnemers kunnen gratis Lotto spelen. Door Lotto te spelen winnen niet alleen de deelnemers, maar ook de sport omdat ruim 70% van de netto-opbrengst van Lotto in de sport wordt geïnvesteerd.

Stichting Nationale Sport Platform

De Stichting Nationale Sport Platform, dat voorheen opereerde als Stichting Nationale Sport Week, heeft haar werkterrein aanzienlijk uitgebreid. De stichting wil de sport op deze manier nóg breder promoten en doet dat met haar achterban van Founding Fathers (FGHS, KVLO, Mitex, NOC NSF en VSG) en met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het bedrijfsleven en bekende Nederlanders. Het is de bedoeling dat er gedurende het hele jaar aandacht voor de sport komt. De Nationale Sport Week is nog steeds een belangrijke pijler, maar daarnaast organiseert de Stichting Nationale Sport Platform nieuwe evenementen, zoals de Nationale Sport Winter Driedaagse, een evenement om de typische winter sporten onder de aandacht te brengen. Meer informatie: www.nationalesportweek.nl





http://www.nationalesportweek.nl