Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Marco Borsato bindt sportieve strijd aan met Pieter van den Hoogenband Lotto organiseert 'Battle of the Stars' tijdens Nationale Sport Week

Rijswijk, 17 april 2009 ­ Lotto organiseert als exclusieve partner van de Nationale Sport Week (van 18-24 april) komende week enkele Battles of the Stars tussen ambassadeurs van Lotto en van de Nationale Sport Week. Tijdens een Roadshow door Nederland worden in verschillende plaatsen sportieve activiteiten georganiseerd voor het publiek.

De openingsbattle - morgen 18 april om 12.20 uur op het grote openingspodium op het Vrijthof in Maastricht ­ is een sportieve strijd tussen Lotto hoofdambassadeur en olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband en zanger en Sport Week ambassadeur Marco Borsato die op deze speciale "Dag van de fietssport" tegen elkaar zullen strijden om uit te maken wie in de laatste meters van de Amstel Gold Race het snelst kan finishen.

Ook volgende week zet Lotto haar ambassadeurs op sportieve wijze in:

Maandag 20 april (om 17.00 uur op de Dam in Amsterdam) neemt Ellen Hoog, aanvalster Nederlands hockeyteam het op een speciale klimmuur op tegen Lotto ambassadeur en topkorfballer Tim Bakker.

Dinsdag 21 april (om 16.00 uur in Naaldwijk, Wilhelminaplein) gaat Bart Meijer, radio en tv-presentator van o.a. Het Klokhuis, 3FM en BNN een schaakuitdaging aan met Lotto ambassadeur en topkorfballer Tim Bakker.

Woensdag 22 april (om 15.45 uur in Breda, Chassépark) spelen Robin van Galen, waterpolospeler en Nederlands sportcoach van het jaar en Lotto ambassadeur Yuri van Gelder, die onlangs weer Europees kampioen werd aan de ringen, een partijtje Bossaball, een mix van volleybal, voetbal en acrobatiek op luchtkussens en trampolines.

Het publiek wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan de sportieve activiteiten tijdens de Nationale Sport Week en kunnen de Lotto en Sport Week ambassadeurs komen aanmoedigen. Na afloop worden 'meet & greets' georganiseerd en delen de sporters handtekeningen uit.

Over De Lotto
De Lotto is, na de overheid, de grootste financier van sport in Nederland. Met Lotto, Krasloten en Toto heeft de kansspelorganisatie sinds 1961 ruim ¤ 1,2 miljard afgedragen aan de sport. Dankzij De Lotto kunnen veel sportclubs hun hoofd boven water houden. Of het nu gaat om het ontwikkelen van talent in de topsport of bij de plaatselijke sportvereniging. De Lotto maakt sport voor iedereen toegankelijk. Niet alleen de sport krijgt een belangrijke financiële injectie, maar ook goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Oranjefonds en het Astmafonds.

EINDE PERSBERICHT


Noot voor redacties


Achtergrondinformatie (

Ingezonden persbericht